XBLOG logo @2x

Android 4.4 KitKat με βελτιώσεις και νέα χαρακτηριστικά

Η Google ανακοίνωσε και επίσημα το Android 4.4 KitKat.

Όπως είχε γνωστό και πριν την επίσημη παρουσίαση, η νέα έκδοση του λειτουργικού της συστήματος εστιάζει και στις συσκευές με χαμηλά τεχνικά χαρακτηριστικά.

Έτσι, σύμφωνα με τον Sundar Pichai, το Android 4.4 διαθέτει εφαρμογές της Google που είναι βελτιστοποιημένες για καλύτερη διαχείριση της μνήμης, τη στιγμή που το software προσαρμόζεται αυτόματα για χρήση σε συσκευές που διαθέτουν ακόμη και 512MB μνήμης RAM. Έτσι, για παράδειγμα και σύμφωνα πάντα με την εταιρεία, η νέα έκδοση του Chrome θα χρησιμοποιεί 16% λιγότερη μνήμη σε σχέση με τη γενιά Jelly Bean.

Αν και η Google δεν μπορεί να επιβάλει τίποτα, θέλει η έκδοση KitKat να βρίσκεται σε όλα τα smartphones που θα κάνουν την εμφάνιση τους μέσα στο 2014, ανεξάρτητα από τις επιδόσεις τους. Αυτό φυσικά είναι ένας σημαντικός και δύσκολος στόχος, τη στιγμή που υπάρχουν ακόμη συσκευές που κυκλοφορούν με Android των γενιών Gingerbread ή Ice Cream Sandwitch.

Οι πρώτες αλλαγές που παρατηρούνται στο interface του λειτουργικού συστήματος είναι η ύπαρξη εικονιδίου για την κάμερα στην οθόνη κλειδώματος καθώς επίσης και η δυνατότητα αλλαγής της θέσης των homescreens. Τα πλήκτρα περιήγησης μπορούν να εξαφανιστούν όταν κάποιος βρίσκεται μέσα σε μια εφαρμογή, κάτι που της δίνει περισσότερο χώρο για να λειτουργήσει ενώ θα βοηθήσει ιδιαίτερα και συσκευές που δεν διαθέτουν hardware keys. Το πληκτρολόγιο διαθέτει πλέον εικονίδια emoji, υπάρχουν δυνατότητες wireless printing καθώς επίσης και υποστήριξη τρίτων εφαρμογών για συγχρονισμό των φωτογραφιών στη Gallery.

Άλλες διαφορές που βλέπουμε σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις είναι πως η status και η notification bar διαθέτουν μια ημιδιαφάνεια, υπάρχει νέος launcher, μια τροποποιημένη έκδοση της γραμματοσειράς Roboto που χρησιμοποιεί η Google στο Android και, σε γενικές γραμμές, μια πιο «καθαρή» εμφάνιση του λειτουργικού συστήματος. Φυσικά, το Hnagouts app είναι πλέον περισσότερο ενσωματωμένο στο OS και διαθέτει και υποστήριξη για SMS, ενώ η κάμερα προσφέρει ένα νέο HDR+ mode (το οποίο, για αρχή, είναι διαθέσιμο μόνο στο Nexus 5).

Φυσικά, η νέα αυτή έκδοση είναι άμεσα διαθέσιμη με το Nexus 5, ενώ οι αναβαθμίσεις για άλλες συσκευές (Nexus 4, 7, 10 αλλά και Google Play εκδόσεις των Samsung Galaxy S4 και HTC One) θα είναι διαθέσιμες σύντομα. Κανένας κατασκευαστής δεν έχει ανακοινώσει ακόμη ποιες συσκευές του θα αναβαθμιστούν στη νέα έκδοση, αν και αυτό δεν αναμένεται να καθυστερήσει ιδιαίτερα.

Η Google αναφέρει πως το Galaxy Nexus δεν θα λάβει Android 4.4. «Το Galaxy Nexus, το οποίο πρωτοκυκλοφόρησε πριν από δύο χρόνια, βρίσκεται εκτός του χρονικού περιθωρίου ενημέρωσης των 18 μηνών, μέσα στο οποίο η Google και οι άλλες εταιρίες ενημερώνουν κατά κανόνα τις συσκευές τους.» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

[πηγή]

 

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.