XBLOG logo @2x

Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής για το κλείσιμο του site της από το WordPress

Όπως γράφω σε προηγούμενο post, σήμερα το πρωί το WordPress.com ανέστειλε την λειτουργία του site της Χρυσής Αυγής, το οποίο μπορούσε να βρει κανείς στη διεύθυνση xryshaygh.wordpress.com.

Όποιος μπαίνει πλέον στην παραπάνω διεύθυνση βλέπει το εξής μήνυμα:

xryshaygh.wordpress.com is no longer available.
This blog has been archived or suspended for a violation of our Terms of Service.
For questions or concerns, contact WordPress.com Support.

Αυτό σημαίνει ότι είτε οι ίδιοι οι διαχειριστές του site το κατέβασαν, είτε το WordPress ανέστειλε την λειτουργία του λόγω παράβασης των όρων χρήσης της υπηρεσίας.

Το WordPress όπως και όλες σχεδόν οι υπηρεσίες που χρησιμοποιούμε στο ίντερνετ έχουν κάποιους όρους χρήσης, τους οποίους οφείλουμε να διαβάζουμε και να αποδεχόμαστε όταν χρησιμοποιούμε αυτές τις υπηρεσίες.

Ποιοι είναι οι όροι αυτοί; Όσον αφορά το WordPress, όποιος έχει site/blog στο wordpress.com, δεν επιτρέπεται να ανεβάζει προσβλητικό ή άσεμνο περιεχόμενο, περιεχόμενο που αποτελεί προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας, πορνογραφικό υλικό κλπ.

Ενδεχομένως να υπήρξαν αναφορές χρηστών για το site της Χρυσής Αυγής και γι΄αυτό το WordPress να προχώρησε στην αναστολή της λειτουργίας του συγκεκριμένου site.

Σήμερα το μεσημέρι η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το κλείσιμο του site της:

«Η «δημοκρατία» τους δεν αντέχει την αλήθεια

Το παιχνιδάκι των ΜΜΕ δεν μπορεί να σταθεί στην Αλήθεια, για αυτό και δεν αντέχει την απάντηση από την Χρυσή Αυγή. Μέχρι τώρα γνωρίζανε ότι μπορούν να μας λασπολογούν ανέτως, χωρίς να μας καλούνε στις εκπομπές τους για να απαντήσουμε. Με την κυκλοφορία των ψευδολογούντων φυλλάδων τους να πέφτει τρομακτικά και την θεαματικότητα των τουρκοκάναλων τους να ανεβαίνει μόνο όταν κάποιος εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής είναι στο βήμα (έστω και αν οι δηλώσεις βγαίνουν «τσεκουρωμένες» και παραποιημένες) είδαν πως το παιχνίδι το χάνουν.

Ιδιαιτέρως η άνοδος του διαδικτύου και η απόφαση του κόσμου να γυρίσει την πλάτη στα ψεύδη τους και να ενημερώνεται απευθείας από την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής ήταν κάτι που δεν μπορούσαν να ανεχτούν. Δεν μπορούσαν να ανεχτούν ότι ο κόσμος μπορούσε να διασταυρώσει και συνεπώς να αντιληφθεί τα ψεύδη τους.

Έτσι αποφάσισαν να βάλουν τα μεγάλα μέσα και να φροντίσουν να φιμωθεί η Φωνή της Αλήθειας, η Φωνή της Χρυσής Αυγής. Από σήμερα το πρωί η ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής δεν λειτουργεί γιατί δήθεν παραβίασε του κανόνες λειτουργίας του πάροχου. Είναι προφανές πως το μόνο που παραβιάστηκε ήταν κάποια μεγάλα συμφέροντα και όχι οι κανόνες λειτουργίας. Ο πόλεμος του συστήματος δεν μας σταματά. Ο πόλεμος του συστήματος μας Τιμά, μας δείχνει ότι είμαστε σε σωστό δρόμο. Δεν σταματάμε, δεν υποχωρούμε. Μέχρι την τελική Νίκη».

Δεν θα σταθώ στο “πολιτικό” κομμάτι της υπόθεσης, αλλά στο τεχνικό.

Το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος που θέλει να έχει ένα επαγγελματικό site/blog είναι να κλείσει κάποιο domain name (πχ onoma.gr ή onoma.com) και ένα πακέτο web hosting (οι τιμές ειδικά στις εταιρίες του εξωτερικού ξεκινούν από λίγα δολάρια/μήνα).

Έτσι μειώνεις κατά πολύ τις πιθανότητες να ξυπνήσεις ένα πρωί και το site/blog σου να έχει κλείσει χωρίς κάποια προηγούμενη προειδοποίηση και να χάσεις όλο το υλικό σου. Φυσικά και οι πάροχοι web hosting υπηρεσιών έχουν όρους χρήσης, ωστόσο εκεί δεν “κινδυνεύεις” να χάσεις ξαφνικά το site σου, αυτό συμβαίνει μόνο αν υπάρξει δικαστική απόφαση να γίνει κάτι τέτοιο.

Γι΄αυτό το καλύτερο που θα είχε να κάνει η Χρυσή Αυγή θα ήταν όχι να βγάλει ανακοίνωση για “βρώμικο πόλεμο” από συμφέροντα κλπ, αλλά να έχει προνοήσει και να έχει το site της σε ένα δικό της web hosting πακέτο ή κάποιο δικό της server με δικό της domain name κλπ.

Αυτό φυσικά -το τονίζω- δεν ισχύει “αποκλειστικά” για τη Χρυσή Αυγή, αλλά για τον οποιοδήποτε θέλει να έχει ένα επαγγελματικό – επίσημο site.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.