XBLOG logo @2x

Amita Motion: Ανάκληση του χυμού από τον ΕΦΕΤ

Την προληπτική ανάκληση φυσικών χυμών με την επωνυμία «100% φυσικός χυμός Amita Motion» από την εταιρία που τους παρασκευάζει, απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ

Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Κεντρική Υπηρεσία, καθώς και η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, απέβησαν αποδέκτες σχετικών πληροφοριών όσον αφορά στη διακίνηση φυσικού χυμού με δυσάρεστη γεύση. Το συγκεκριμένο γεγονός επιβεβαιώθηκε και από την εταιρία παραγωγής, η οποία γνωστοποίησε την ανίχνευση στα συγκεκριμένα προϊόντα, του μη παθογόνου μικροοργανισμού Alicyclobacillus spp.

Πρόκειται για φυσικό χυμό με την εμπορική επωνυμία «100% Φυσικός χυμός Amita Motion», που παρασκευάζεται από την επιχείρηση «Coca cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιάλωσης ΑΕ», σε διάφορες συσκευασίες και ημερομηνίες λήξης:

  • Χάρτινη συσκευσασία των 330 ml, με ημερομηνίες λήξης: 8/1/2013, 9/1/2013, 11/1/2013, 12/1/2013, 16/1/2013, 17/1/2013, 18/1/2013, 1/2/2013 και 6/2/2013
  • Χάρτινη συσκευασία του ενός λίτρου με ημερομηνίες λήξης: 9/1/2013, 11/1/2013, 17/1/2013, 18/1/2013, 1/2/2013, 6/2/2013, 7/2/2013, 13/2/2013 και 14/2/2013
  • Χάρτινη συσκευασία του 1,5 λίτρου με ημερομηνίες λήξης: 9/1/2013, 11/1/2013 και 18/1/2013

Ο ΕΦΕΤ άμεσα προχώρησε τόσο σε επιθεώρηση των μονάδων παραγωγής των εν λόγω προϊόντων, όσο και σε αντίστοιχους εργαστηριακούς ελέγχους αυτών, που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο Ενιαίος Φορέας καλεί, παράλληλα, τους καταναλωτές οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα προϊόντα αυτά, για προληπτικούς λόγους να μην τα καταναλώσουν.

Τι απαντά η εταιρία

Ο μικροοργανισμός που βρέθηκε είναι φυσικά αναπτυσσόμενος και δεν προκαλεί καμία βλάβη στη δημόσια υγεία, απαντά η διοίκηση της Coca – Cola 3E.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας «ένα από τα 9 φρούτα που αναμειγνύονται για να δημιουργήσουν τη μοναδική γεύση της Amita Motion, αποτελεί την γεννεσιουργό αιτία αυτής της γευστικής απόκλισης. Ο χυμός του συγκεκριμένου φρούτου περιέχει ένα αβλαβή και φυσικά αναπτυσσόμενο μικροοργανισμό, περιοδικά εμφανιζόμενο κατά τη συγκομιδή και αγροτική επεξεργασία των φρούτων, ο οποίος σε συνδυασμό με τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες του περιβάλλοντος, αντέδρασε προκαλώντας μια ασυνήθιστη γεύση, η οποία δεν είναι επιβλαβής για τη δημόσια υγεία».

newpost.gr

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.