XBLOG logo @2x

Η AMD ανακοίνωσε το Radeon FreeSync 2 για HDR gaming χωρίς lag

Με το HDR gaming να διαδίδεται, οι παίχτες έπρεπε να επιλέξουν αν θέλουν να θυσιάσουν μερικά FPS για να έχουν καλύτερη ποιότητα εικόνας. Αυτό βέβαια δεν είναι αποδεκτό από τους απαιτητικούς gamers. Η AMD έλυσε αυτό το πρόβλημα και ανακοίνωσε τη νέα τεχνολογία Radeon FreeSync 2 που θα επιτρέψει στους gamers να ενεργοποιήσουν το HDR χωρίς να έχουν lag.

Μέχρι και σήμερα, άμα ο παίχτης επιλέξει να έχει HDR, τα χρώματα, η φωτεινότητα, η αντίθεση και άλλοι παράμετροι ρυθμίζονται από την ίδια την οθόνη και αυτό προκαλεί καθυστερήσεις. Με την τεχνολογία Radeon FreeSync 2 της AMD όμως, όποιος έχει συμβατή οθόνη και κάρτα γραφικών, όλοι αυτοί οι παράμετροι ρυθμίζονται στην κάρτα γραφικών και η οθόνη δεν επεξεργάζεται τίποτα. Επομένως δεν υπάρχουν καθυστερήσεις.

Με πολύ απλά λόγια, η επεξεργασία όλων των ρυθμίσεων γίνεται στον υπολογιστή μέσω του AMD Radeon FreeSync 2 και έτσι μπορείτε να έχετε HDR gaming χωρίς lag. Το καλύτερο είναι ότι άμα έχετε κάρτα γραφικών με υποστήριξη του Radeon FreeSync 1 (ακόμα και κάποια Radeon RX με αρχιτεκτονική Polaris) θα υποστηρίζει και το Radeon FreeSync 2. Οι πρώτες συμβατές οθόνες θα κυκλοφορήσουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.