XBLOG logo @2x

Η Alfa Romeo επιστρέφει στην Formula 1;

Ο Sergio Marchionne, ο πρόεδρος της Ferrari και της Fiat Chrysler, αποκάλυψε ότι η εταιρία του βρίσκεται σε συζητήσεις για το ενδεχόμενο επιστροφής της Alfa Romeo στην Formula 1.

Ο Marchionne ισχυρίζεται ότι άμα πραγματοποιηθεί αυτό, θα μπορούσε να αποτελέσει το πρώτο “στάδιο εκπαίδευσης” Ιταλών ανερχόμενων οδηγών για το άθλημα, καθώς από το 2011 κανένας Ιταλός οδηγός δεν έχει συμμετάσχει σε αγώνα Formula 1. Το 2017 ο Antonio Giovinazzi θα είναι ο τρίτος Ιταλός οδηγός στην ομάδα της Ferrari.

«Η Alfa Romeo στην Formula 1 θα μπορούσε να αποτελεί ένα έδαφος για εξέλιξη των νεαρών Ιταλών οδηγών. Ο καλύτερος από αυτούς, ο Giovinazzi, είναι ήδη μαζί μας, αλλά υπάρχουν και άλλοι που πασχίζουν να βρουν κάποια θέση,» είπε ο Marchionne. «Περισσότερο από τις ομάδες-πελάτες μας, η Alfa Romeo θα μπορούσε να τους προσφέρει αυτή την θέση. Ο χώρος για την ομάδα είναι εκεί είναι ένα project που πρέπει οπωσδήποτε να έχει θέση στην Formula 1. Το πρόβλημα είναι ότι, προς το παρόν, λόγω των λανσαρισμάτων αυτοκινήτων δρόμου που θα γίνουν, υπάρχουν ακόμα περιορισμοί στο οικονομικό κομμάτι. Πρέπει να περιμένουμε λίγο.»

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.