XBLOG logo @2x

Η ειρωνεία: Το AdBlock Plus θα εμφανίζει διαφημίσεις

Το δημοφιλές πρόσθετο AdBlock Plus το οποίο μπλοκάρει τις διαφημίσεις έχει γίνει τόσο μεγάλο που έχει δημιουργηθεί εταιρία από πίσω του, η Eyeo GmbH, και όπως κάθε εταιρία που υπάρχει στον κόσμο χρειάζεται και αυτή λεφτά για να συντηρηθεί.

Για αυτό το λόγο η Eyeo GmbH ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τη πλατφόρμα διαφημίσεων «Acceptable Ads» για να επιτρέπει στους ιδιοκτήτες ιστοτόπων να επιλέγουν ποιες “αποδεχτές διαφημίσεις” θέλουν να προβάλλονται ακόμα και άμα ο χρήστης έχει εγκαταστήσει το AdBlock Plus στην συσκευή του.

Η εταιρία σημειώνει ότι δεν θα πουλάει διαφημίσεις, αλλά θα εγκρίνει και θα εμφανίζει τις υπάρχουσες σε ένα κατάστημα. Για αντάλλαγμα θα κρατά μερίδιο 30%. Οι ιδιοκτήτες site με ένα απλό σύρσιμο στη σελίδα τους θα μπορούν να τοποθετήσουν την διαφήμιση, χωρίς την ανάγκη για προγραμματιστή άμα δεν έχει τις κατάλληλες γνώσεις.

Θεωρητικά αυτές οι διαφημίσεις δεν θα ενοχλούν τον τελικό χρήστη και δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Αν παρόλα αυτά μισείτε τόσο πολύ τις διαφημίσεις και δεν θέλετε να βγάλουν λεφτά ούτε οι ιδιοκτήτες ιστότοπων ούτε η Eyeo GmbH θα μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις “αποδεχτές διαφημίσεις” από τις ρυθμίσεις του πρόσθετου.

Η πλατφόρμα διαφημίσεων «Acceptable Ads» λανσαρίστηκε μέσα στο 2011 και επιτρέπει στις εταιρίες να πληρώνουν για να εμφανίζουν μερικές διαφημίσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Google, Microsoft και Taboola πληρώνουν για να εμφανίζονται οι διαφημίσεις τους.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.