XBLOG logo @2x

Έσπασε το AACS 2.0! Κυκλοφόρησε το πρώτο torrent ταινίας 4K UHD Blu-Ray

Ρώσοι κατάφεραν να “σπάσουν” το AACS 2.0 και να κυκλοφορήσουν πειρατικά την πρώτη ταινία σε ανάλυση 4K Ultra HD Blu-Ray μέσω torrent. Αυτά είναι σημαντικά νέα για τους πειρατές του διαδικτύου και έχουν επιβεβαιωθεί από το αξιόπιστο site Torrentfreak, όμως οι εταιρίες Disney, Warner Brothers και Sony (ή οι επενδυτές Microsoft, Panasonic, Toshiba και Intel) πίσω από το AACS δεν έχουν επιβεβαιώσει αυτή την είδηση.

Το AACS 2.0 (Advanced Access Content System) είναι μία προστασία σε οπτικούς δίσκους που έχει σχεδιαστεί για να αποτρέπει την αντιγραφή των ταινιών. Ήταν θέμα χρόνου μέχρι να καταφέρουν κάποιοι να το “σπάσουν” και τώρα που κάποιοι τα κατάφεραν είναι θέμα χρόνου μέχρι να γεμίσουν τα torrent sites με ταινίες σε ανάλυση 4K Ultra HD Blu-Ray.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποια μειονεκτήματα. Πέρα από το προφανές ότι πρέπει να έχετε τηλεόραση ή monitor με ανάλυση 4K UHD, η ταινία έχει μέγεθος 53.30 GB! Οι HD ταινίες έχουν μέγεθος ~750 MB και οι full HD 2.5 GB εξαιτίας των αλγόριθμων συμπίεσης που έχουν αναπτυχθεί, όμως για τις 4K UHD Blu-Ray ταινίες δεν υπάρχει κάποιος διαθέσιμος αλγόριθμος, επομένως μέχρι να αναπτυχθεί ένας θα είναι δύσκολη η λήψη και η μετάδοση (streaming) μιας τέτοιας ταινίας.

Η πρώτη 4K UHD Blu-Ray ταινία που ανέβηκε είναι το “The Smurfs 2” και το αρχείο έχει τίτλο “The Smurfs 2 (2013) 2160p UHD Blu-ray HEVC Atmos 7.1-THRONE.” Υπεύθυνη για το σπάσιμο του AACS 2.0 και για το ανέβασμα της προαναφερόμενης ταινίας είναι η κοινότητα UltraHDClub στην οποία για να εγγραφτείτε πρέπει να έχετε πρόσκληση. Αυτή η κοινότητα ασχολείται αποκλειστικά με 4K ταινίες.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.