XBLOG logo @2x

Το MindBlog.gr ανέστειλε τη λειτουργία του

Το MindBlog.gr, ένας από τους αγαπημένους μου blog aggregators, ανέστειλε τη λειτουργία του. Το τελευταίο διάστημα φαινόταν ότι το mindblog δεν περνούσε και την καλύτερη φάση του και τελικά ο Γιάννης με ένα post ανακοίνωσε το κλείσιμό του.

Οι βασικότεροι λόγοι που αναφέρονται για το κλείσιμο του mindblog.gr είναι ότι αρχικά αυτό έγινε μεγαλύτερο από ότι περίμεναν οι δημιουργοί του, πράγμα που σημαίνει ότι απαιτεί περισσότερο χρόνο κλπ. Χρόνο επίσης απαιτούσε και η επιλογή των blogs, η προσθήκη νέων και η αφαίρεση των ανενεργών, ενώ προέκυψαν και τεχνικές δυσκολίες σε προγραμματιστικό επίπεδο.

Στήριξα σχεδόν από το ξεκίνημά του το mindblog.gr (υπάρχει ακόμα στα links δεξιά) και το επισκεπτόμουν σχεδόν καθημερινά, είτε για να ανιχνεύσω νέα ποιοτικά blog, είτε για να διαβάσω τα άρθρα που δημοσιεύονταν εκεί. Όσο αυξάνεται ο αριθμός των ελληνικών blogs  (το sync αυτή τη στιγμή έχει καταχωρημένα 27339 blogs) τόσο επιτακτικότερη γίνεται η ανάγκη για δημιουργία υπηρεσιών που θα αναλαμβάνουν να διαχωρίζουν τα blog με βάση ας πούμε το θέμα που πραγματεύονται, πχ αθλητικά, ειδησεογραφικά, κοινωνικά, τεχνολογικά.

Βέβαια σε τέτοιες προσπάθειες υπάρχει πάντα και ο “πόλεμος” του στυλ με ποια κριτήρια θα καταχωρηθούν κάποια blogs και με ποια κριτήρια θα μείνουν κάποια απ΄ έξω και γιατί κλπ, κάτι το οποίο συνέβη σε ένα βαθμό και στο mindblog.

Μην ξεχάσω να προσθέσω ότι μου άρεσε πολύ και το design και το στήσιμο του mindblog και ειλικρινά είναι ένας aggregator που θα μου λείψει. Όπως γράφει ο Γιάννης, μπορεί το mindblog στη μορφή που το ξέραμε να αποτελεί παρελθόν, όμως το domain name παραμένει και συζητιέται το μέλλον του με άτομα που θα μπορούσαν να το αναλάβουν και να το εξελίξουν.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.