XBLOG logo @2x

ΟΧΙ στην Τροπολογία για το “μαύρο” 2% του τζίρου των εκδοτών

Προκόπης Παυλόπουλος - Γιάννης Παπαθανασίου

Αργά το βράδυ της Πέμπτης 30 Απριλίου, παραμονή της αργίας της Πρωτομαγιάς, οι κύριοι Παυλόπουλος και Παπαθανασίου κατέθεσαν τροπολογία με την οποία προτείνεται η ανανέωση για 3 χρόνια του δικαιώματος των επιχειρήσεων Τύπου και Ραδιοτηλεόρασης να διαθέτουν το 2% του τζίρου τους χωρίς παραστατικά, στην ουσία δηλαδή να έχουν “μαύρο” ταμείο.

Υπολογίζεται ότι το συνολικό ποσό αυτών των χρημάτων ξεπερνάει τα 100 εκατομμύρια ευρώ!

Σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης, που ακούμε ότι αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές έρχονται αυξήσεις στους φόρους διαφόρων προϊόντων κλπ, βρίσκω την κίνηση αυτή για το 2% τελείως λανθασμένη!

Για το λόγο αυτό συμμετέχω στην κίνηση 100myria.

Ήδη εστάλη η παρακάτω επιστολή σε όλους τους βουλευτές, που θα κληθούν αύριο το πρωί να ψηφίσουν ή να καταψηφίσουν την τροπολογία:

Όπως μάλλον γνωρίζετε, αργά το βράδυ της Πέμπτης 30/4, παραμονή αργίας, κατατέθηκε από τους υπουργούς κ.κ. Παυλόπουλο και Παπαθανασίου τροπολογία με την οποία προτείνεται η ανανέωση – για τρία χρόνια – του δικαιώματος των επιχειρήσεων τύπου και ραδιοτηλεόρασης να διαθέτουν το 2% του τζίρου τους χωρίς παραστατικά – ουσιαστικά δηλαδή να έχουν μαύρο ταμείο. Το συνολικό ποσό των μαύρων αυτών χρημάτων υπολογίζεται σε περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ.

Είμαστε ριζικά αντίθετοι με την τροπολογία αυτή για λόγους που ελπίζουμε ότι είναι προφανείς και σε εσάς.

Με αυτή την επιστολή θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να μας ενημερώσετε για το αν προτίθεστε να ψηφίσετε υπέρ ή κατά της εν λόγω τροπολογίας, καθώς και για το σκεπτικό σας στο οποίο στηρίζεται αυτή σας η θέση.

Η απάντησή σας θα αναρτηθεί στους δικτυακούς τόπους της πρωτοβουλίας μας προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου. Το ίδιο θα πράξουμε και σε περίπτωση μη απάντησής σας – θα επισημάνουμε ότι παρότι ερωτηθήκατε, δεν θεωρήσατε σκόπιμο να απαντήσετε.

Εν αναμονή της απόκρισής σας

Με εκτίμηση

Για την πρωτοβουλία 100myria
(facebook, blog, twitter)

Νίκος Δρανδάκης
Γιάννης Καρακατσάνης
Αναστασία Καψάλη
Κώστας Κουκόπουλος
Νεκτάριος Λεονάρδος
Σπύρος Ντόβας
Πρόδρομος Πύρρος
Γιώργος Σγούρδος
Ανδρέας Τριανταφυλλίδης

Κάποιοι βουλευτές ήδη απάντησαν ότι θα καταψηφίσουν την τροπολογία.

Στο www.100myria.gr μπορείτε να δείτε το κείμενο της τροπολογίας και τις απαντήσεις των βουλευτών.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.