XBLOG logo @2x

Infohotel.gr: Όταν ο τουρισμός συναντάει την τεχνολογία

Το τελευταίο χρονικό διάστημα προσπαθούμε τόσο εγώ όσο και ο Γιάννης να πηγαίνουμε σε όλα τα Open Coffee και τα Girl Geek Dinners που πραγματοποιούνται στην Αθήνα. Εκτός από τις πολύ ωραίες παρουσιάσεις, μπορείς να γνωρίσεις κόσμο που σίγουρα δεν θα τον γνώριζες αν δεν πήγαινες σε τέτοιου είδους συναντήσεις.

Στο τελευταίο GGD, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον Μάρκο και την Σοφία από το infohotel.gr. Μετά από μια επίσκεψη στο site τους σκέφτηκα να σας παρουσιάσω την δουλειά τους, μιας και μου φάνηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, ειδικά για μια χώρα σαν την Ελλάδα που βασίζεται κυρίως στον τουρισμό.

Η Infohotel λειτουργεί ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Feratel Media Technologies AG στην Ελλάδα και ειδικεύεται στην προώθηση συστημάτων πληροφόρησης και κρατήσεων για τουριστικές περιοχές. Οι λύσεις που προσφέρει η εταιρεία μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις για μια ολοκληρωμένη τουριστική προβολή κάθε προορισμού.

  • Συστήματα πληροφόρησης – Infokiosk
    Κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της Infohotel στην Ελλάδα, εγκαταστάθηκαν τρία συστήματα πληροφόρησης infokiosk (Θάσος, Πλατανιάς Χανίων και Αίγινα), τα οποία παρουσίασαν πολύ μεγάλη επιτυχία, ενώ για την ερχόμενη σεζόν έχουν ήδη παραγγελθεί τρία νέα συστήματα για την Σκιάθο, την Σκόπελο και την Αλόννησο, τα οποία θα τεθούν σε λειτουργία σε λίγες μέρες. Οι χρήστες των συστημάτων πληροφόρησης έχουν τη δυνατότητα να βρουν τις τοπικές επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος, να ελέγξουν την διαθεσιμότητα δωματίων των καταλυμάτων, να επικοινωνήσουν με τις επιχειρήσεις μέσω του ενσωματωμένου τηλεφώνου και να εκτυπώσουν τις πληροφορίες που χρειάζονται.
  • Πανοραμικές κάμερες – Webcam
    Η Feratel είναι πρωτοπόρος στην δημιουργία ενός δικτύου από τηλεοπτικές κάμερες που μεταδίδουν ζωντανή εικόνα τουριστικών περιοχών, μαζί με μετεωρολογικά στοιχεία σε συνεργαζόμενους τηλεοπτικούς σταθμούς της Ευρώπης. Με περισσότερες από 300 κάμερες σε 14 χώρες, η εταιρεία διαθέτει την τεχνογνωσία και τα κατάλληλα δίκτυα για την προβολή κάθε περιοχής στην τηλεόραση, στο διαδίκτυο, καθώς και στα κινητά τηλέφωνα.
  • Συστήματα κρατήσεων – Guest Manager
    Η Infohotel προσφέρει επίσης ένα πρωτοποριακό σύστημα διαχείρισης κρατήσεων μικρομεσαίων μονάδων, το Guest Manager. Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή δίνεται η δυνατότητα ελέγχου, αλλά και διαχείρισης ανά πάσα στιγμή μέσω διαδικτύου, των κρατήσεων της επιχείρησης. Πρόκειται για μια πολύ απλή εφαρμογή, η οποία προσαρμόζεται ανάλογα με τις απαιτήσεις των επιχειρήσεων. Επίσης, διαθέτει ενδιαφέρουσες λειτουργίες για προωθητικές ενέργειες, καθώς και για τη γενικότερη επικοινωνία με τους πελάτες των καταλυμάτων.

Panorama TV

Τέλος η εταιρεία προσφέρει:

  • Deskline – Ολοκληρωμένο σύστημα τουριστικής διαχείρισης προορισμών
    Οποιοσδήποτε προορισμός, ανεξαρτήτως μεγέθους, μπορεί να διαχειρίζεται με το Deskline όλο τον εισερχόμενο τουρισμό, τις κρατήσεις της περιοχής, την αποστολή πληροφοριών και προσφορών, καθώς και να διοχετεύει όλες τις πληροφορίες μέσω των διαφόρων διαθέσιμων καναλιών (διαδίκτυο, infokiosk, κινητά τηλέφωνα).
  • Web TV – Διαδικτυακή τηλεόραση
    Με το Web TV παρέχεται μια εφαρμογή η οποία δίνει τη δυνατότητα διαχείρισης ενός διαδικτυακού τηλεοπτικού σταθμού. Οι πελάτες καθορίζουν από μόνοι τους το πρόγραμμα που θα παρουσιάζεται όλο το 24ωρο, ενώ η εικόνα σε πλήρη οθόνη αγγίζει την ποιότητα της τηλεόρασης. Με το συγκεκριμένο προϊόν, η εταιρεία καταφέρνει να καινοτομήσει στις νέες τουριστικές τεχνολογίες, καθώς η διαδικτυακή τηλεόραση αναμένεται να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο τα επόμενα χρόνια.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το www.infohotel.gr.

Για μια τουριστική περιοχή σαν την Ελλάδα, σίγουρα ένα infokiosk σε κάθε τουριστικό προορισμό είναι μια πάρα πολύ καλή λύση για να βρίσκουν πληροφορίες οι τουρίστες και είναι κάτι που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της εκάστοτε περιοχής.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.