XBLOG logo @2x

Samsung Omnia HD

Πριν λίγο καιρό είχαν κάνει την εμφάνισή τους οι πρώτες leak pictures του Samsung i8910, ενός κινητού που, σύμφωνα με τις φήμες, θα κατέγραφε βίντεο σε ποιότητα HD. Μερικές εβδομάδες αργότερα οι φήμες έγιναν πραγματικότητα και η κορεάτικη εταιρεία ανακοίνωσε το i8910 αλλά με άλλη ονομασία.

Το υπερτηλέφωνο της εταιρείας ακούει πλέον στο όνομα Samsung Omnia HD. H Samsung, μετά την επιτυχία του πρώτου Omnia, ευελπιστεί πως και το δεύτερο μοντέλο της σειράς θα έχει την ίδια επιτυχία.

Αρχίζοντας την ανάλυση του Omnia HD, δεν θα μπορούσαμε να μην σταθούμε στην εκπληκτική Active Matrix OLED οθόνη  3,7″ (640 x 360 pixels) που αναμένεται να διαθέτει η συσκευή. Σύμφωνα με την εταιρεία, το Omnia HD είναι το πρώτο κινητό που διαθέτει μία τόσο μεγάλη οθόνη αυτής της μορφής.

Η ενσωματωμένη κάμερα 8 Megapixels που διαθέτει το κινητό επιτρέπει την λήψη φωτογραφιών εξαιρετικής ποιότητας, καθώς όμως και βίντεο υψηλής ευκρίνειας (HD, 1280 x 720 pixels στα 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο)!

Οι multimedia δυνατότητες του Omnia HD όμως δεν τελειώνουν εδώ. Ο πολύ καλός media player που διαθέτει είναι ικανός να αναπαράγει αρχεία της μορφής MP3, AAC, AAC+, eAAC+, WMA και Real Audio, ενώ η ποιότητα ήχου αναμένεται να είναι εξαιρετική, τόσο από τα στερεοφωνικά ηχεία της συσκευής, όσο και από τα ακουστικά. Επίσης το FM ραδιόφωνο είναι απαραίτητο για όσους προτιμούν κάτι πιο παραδοσιακό.

Μπορεί το πρώτο Omnia να βασιζόταν στο λειτουργικό Windows Mobile, ωστόσο αυτή τη φορά το νέο Omnia HD θα φοράει Symbian S60, το οποίο σε συνδυασμό με το TouchWiz UI, αναμένεται να δώσει έναν ξεχωριστό τόνο στην συσκευή.

Όσον αφορά την μνήμη του τηλεφώνου, εκεί ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στην  έκδοση με τα 8 GB ή τα 16 GB, ανάλογα με τα χρήματα που θέλει να ξοδέψει. Πάντως, αν ακόμα και τα 16 GB δεν σας είναι αρκετά, το Omnia HD διαθέτει θύρα για κάρτες μνήμης microSD.

Τέλος, ένα τέτοιο υπερτηλέφωνο δεν θα μπορούσε να υστερεί στον τομέα της συνδεσιμότητας. Wi-Fi, A-GPS, Bluetooth, υποστήριξη HSDPA, εννοείται πως έρχονται ενσωματωμένα στο τηλέφωνο.

Λίγη υπομονή, λοιπόν, μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2009 οπότε και αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στις προθήκες των καταστημάτων!

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.