XBLOG logo @2x

Αναστάσης Παπαληγούρας: Τα μέτρα που δεν έλαβε μετά την πρώτη απόδραση Παλαιοκώστα στις 4 Ιουνίου 2006

Οι υπουργοί μας μάλλον μας περνάνε για μ*****ς. Συμβαίνει ένα περιστατικό και μετά βγαίνουν και δηλώνουν στα κανάλια ότι θα πάρουν μέτρα, ότι θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, ότι θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι (βγάζοντας πάντα τους εαυτούς τους απ΄έξω). Ο Βασίλης Παλαιοκώστας είχε αποδράσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, με ελικόπτερο, από τις φυλακές Κορυδαλλού στις 4 Ιουνίου 2006.

Μία ημέρα μετά, ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης, Αναστάσης Παπαληγούρας, δήλωνε στους δημοσιογράφους ότι λαμβάνονται μέτρα ώστε να αποτρεπονται αποτελεσματικά στο μέλλον τέτοιες επιθέσεις από αέρα. Δημοσιογράφος μάλιστα τον είχε ρωτήσει αν επανεξετάζει το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί ξανά δίχτυ πάνω απ΄τις φυλακές, αφού στο παρελθόν είχε τοποθετηθεί δίχτυ πάνω από κάποιο προαύλιο για ένα μικρό διάστημα και μετά είχε αφαιρεθεί.

Και επειδή τα γραπτά μένουν, ιδού οι σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων και οι απαντήσεις του κυρίου Παπαληγούρα, μία ημέρα μετά την πρώτη κινηματογραφική απόδραση με ελικόπτερο του Παλαιοκώστα στις 4/6/2006, copy – paste από το επίσημο site του υπουργείου Δικαιοσύνης.

  • Δημοσιογράφος: Κύριε υπουργέ, είχε ειπωθεί ότι στα μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων είχε εξετασθεί ακόμη και η περίπτωση της από αέρος επιχείρησης στις φυλακές. Με δεδομένο ότι αυτό είχε γίνει την περίοδο εκείνη, τώρα γιατί υπήρξε χαλάρωση;
  • Α. Παπαληγούρας: Δεν το ξέρω. Δεν υπάρχει θέμα χαλάρωσης. Δεν υπήρχε τουλάχιστον συγκεκριμένο μέτρο, όπως παραδείγματος χάρη τα μέτρα που λαμβάνονται τώρα, ώστε αποτελεσματικά να αποτρέπονται στο μέλλον τέτοιες επιθέσεις από αέρα.
  • Δημοσιογράφος: Στο παρελθόν, σε κάποια περίσταση είχε παρθεί απόφαση από το υπουργείο Δικαιοσύνης να τοποθετηθεί δίχτυ, σε κάποιο προαύλιο πάνω από τις φυλακές Κορυδαλλού, το οποίο εν συνεχεία αφαιρέθηκε. Μετά το συγκεκριμένο γεγονός, το επανεξετάζετε;
  • Α. Παπαληγούρας: Σας είπα ότι δεν θα ήθελα να μιλήσω για πολύ συγκεκριμένα μέτρα. Πάντως, σας βεβαιώ ότι τώρα πια η προσοχή μας επικεντρώνεται έτσι ώστε να μπορούμε αποτελεσματικά να αντιμετωπίσουμε ακόμη και επίθεση από αέρος.

Όλες τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και τις απαντήσεις του κ. Παπαληγούρα μπορείτε να τις δείτε με ένα κλικ εδώ.

Αυτή είναι η προσοχή τους που επικεντρώθηκε ώστε να μπορούν αποτελεσματικά να αντιμετωπίσουν αποδράσεις από αέρος; Τόσο πολύ πρόσεξαν που ο Παλαιοκώστας τους την έκανε ξανά με τον ίδιο τρόπο, ίδια μέρα (και τότε Κυριακή ήταν) και σχεδόν ίδια ώρα! Για μερικές μέρες τον έφεραν στις φυλακές Κορυδαλλού για να δικαστεί για την προηγούμενη απόδραση με το ελικόπτερο και πάλι τους έπιασε στον ύπνο!

Επιτέλους, αν οι πολιτικοί που αναλαμβάνουν υπουργικό πόστο και βαριούνται ή το βλέπουν ως αγγαρεία, ας πάνε καλύτερα σπίτια τους ή ας βγουν στην ελεύθερη αγορά, να δούμε τι πουλιά πιάνουν. Ο ίδιος ο Παλαιοκώστας στην ηγεσία της αστυνομίας νομίζω ότι θα ήταν πιο αποτελεσματικός!

Δείτε επίσης:

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.