XBLOG logo @2x

Νέα απόδραση Παλαιοκώστα με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού

Στον ύπνο φαίνεται ότι έπιασαν για ακόμα μία φορά την φρουρά των φυλακών Κορυδαλλού ο Βασίλης Παλαιοκώστας και ο Αλκέτ Ριτζάι. Στις 3:30 το μεσημέρι ελικόπτερο έφτασε πολύ κοντά στις φυλακές, έριξε ανεμόσκαλα, με τη βοήθεια της οποίας οι δύο κακοποιοί ανέβηκαν στο ελικόπτερο και απέδρασαν. Λίγη ώρα νωρίτερα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το ελικόπτερο πραγματοποίησε “αναγνωριστική” πτήση, πετώντας σε μεγάλο ύψος.

Στο σημείο, σύμφωνα με πληροφορίες, έπεσαν πυροβολισμοί από φρουρούς των φυλακών, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Σημειώνεται ότι ο Παλαιοκώστας και ο Ριτζάι κανονικά κρατούνταν σε άλλη φυλακή της Ελλάδας. Μεταφέρθηκαν πριν από μερικές μέρες στις φυλακές Κορυδαλλού για τη διεξαγωγή της δίκης τους στα δικαστήρια Πειραιά για την υπόθεση της προηγούμενης απόδρασης (!) με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού στις 4 Ιουνίου 2006!

Ο Παλαιοκώστας επίσης ήταν ο εγκέφαλος της απαγωγής του βιομήχανου Γιώργου Μυλωνά, ενώ έχει κατηγορηθεί και την απαγωγή του επιχειρηματία Αλέξανδρου Χαϊτογλου το 1995 στη Θεσσαλονίκη.

Update [16:45]: Το ελικόπτερο εντοπίστηκε στο Πολυδένδρι Αττικής. Στο σημείο βρισκόταν και ο πιλότος, που φορούσε κουκούλα, ο οποίος είπε στους αστυνομικούς ότι τον απήγαγαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κακοποιοί έφυγαν με δύο τζιπ.

Update [16:55]: Το ελικόπτερο που χρησιμοποιήθηκε για την απόδραση είχε απογειωθεί από το “Ελευθέριος Βενιζέλος” και θα είχε προορισμό την Ιτέα, σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης.

Update [17:15]: Ένας άνδρας και μία γυναίκα νοίκιασαν το ελικόπτερο από την εταιρεία Interjet. Όταν επιβιβάστηκαν σε αυτό και απογειώθηκαν απείλησαν με χειροβομβίδα και μαχαίρι τον πιλότο και κατευθύνθηκαν στον Κορυδαλλό.

Update [17:30]: Σε διαθεσιμότητα η διοίκηση των φυλακών Κορυδαλλού.

Update [18:55]: Στο δελτίο ειδήσεων του Alter ακούστηκε ότι ενδέχεται ο Παλαιοκώστας και ο Ριτζάι να διέφυγαν με ασθενοφόρο, μετά την προσγείωση του ελικοπτέρου στο Πολυδένδρι.

ελικόπτερο Interjet

[photo by caribb]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.