XBLOG logo @2x

Μαζικές απολύσεις σε Ericsson και Motorola

Σήμερα διάβασα δύο αρκετά δυσάρεστες ειδήσεις που αφορούν τον χώρο των τηλεπικοινωνιών και ειδικότερα δύο κατασκευάστριες εταιρείες κινητών τηλεφώνων.

Από τη μία μεριά η σουηδική εταιρεία Ericsson, θέλοντας να υλοποιήσει ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης, πρόκειται να απολύσει συνολικά 5.000 εργαζομένους, από τους οποίους οι 1.000 βρίσκονται στη Σουηδία (συγκεκριμένα στη Στοκχόλμη).

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας υποχώρησαν αισθητά το τέταρτο τρίμηνο του 2008 κατά 31% στις 3,9 δις κορώνες (από 5,6 δις κορώνες το προηγούμενο έτος), γεγονός που η εταιρεία απέδωσε κυρίως στις απογοητευτικές επιδόσεις της κοινοπραξίας της με τη Sony, αλλά και των εξόδων που σχετίζονται με την αναδιάρθρωσή της.

Από την άλλη πλευρά η Motorola πρόκειται να προχωρήσει σε περικοπή 4.000 θέσεων εργασίας, καθώς τα οικονομικά της προβλήματα συνεχίζονται και η ανάκαμψη μοιάζει εξαιρετικά δύσκολη. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι 3.000 από αυτές τις θέσεις σχετίζονται με τις δραστηριότητες της εταιρείας στον τομέα των συσκευών κινητής τηλεφωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2008 η Motorola είχε πραγματοποιήσει άλλες 3.000 απολύσεις, με στόχο την περικοπή των εξόδων της.

[photo by olemiswebs]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.