XBLOG logo @2x

Θετικό ρεπορτάζ για το internet στις “Αποδείξεις”

Χθες αργά το βράδυ, ενώ σέρφαρα στο internet, είχα ανοιχτή την τηλεόραση στις “Αποδείξεις”, αφού είχα δει στο Twitter του Γιάννη Λάριου, ότι θα είναι στην εκπομπή για να μιλήσει για τα καλά του internet για τους Έλληνες καταναλωτές (όχι live, το βίντεο γυρίστηκε νωρίτερα).

Βλέποντας, λοιπόν, την εκπομπή έμεινα άναυδος όταν έπαιξαν τρία (3) βίντεο με τα θετικά του online shopping. Προβλήθηκαν περιπτώσεις καταναλωτών που είχαν εντοπίσει ρούχα και άλλα προϊόντα και έκαναν λόγο για τη μεγάλη διαφορά στην τιμή που πωλούνται στο internet και στην τιμή που πωλούνται σε φυσικό κατάστημα, με φθηνότερη φυσικά την τιμή του διαδικτυακού καταστήματος.

Ο Γιάννης Λάριος μίλησε για τα σημεία που πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές στις διαδικτυακές τους αγορές, προκειμένου να είναι ασφαλείς.

Ναι, δεν κάνω πλάκα, ο Ευαγγελάτος έπαιξε θετικό ρεπορτάζ για το internet!

Δείτε μερικά σχόλια που έγιναν στο Twitter, όσο παρακολουθούσαμε την εκπομπή:

Στο internet σίγουρα μπορεί να βρει κανείς προϊόντα πολύ φθηνότερα απ΄όσο θα τα έβρισκε στην offline αγορά. Αυτό γίνεται για ευνόητους λόγους, όπως ότι τα διαδικτυακά καταστήματα απασχολούν λιγότερο προσωπικό, ενώ έχουν λιγότερα λειτουργικά έξοδα. Φυσικά, αυτό που άκουσα από τον Νίκο Ευαγγελάτο ότι για να έχεις κατάστημα στο internet αρκεί πχ να πληρώνεις έναν τεχνικό για να σου συντηρεί το site δεν ευσταθεί.

Αν θέλεις να έχεις κατάστημα στο internet και να κάνεις σοβαρή δουλειά δεν θα έχεις μόνο έναν τεχνικό, εκτός κι αν μιλάμε για ένα μικρό site ενός μικρού καταστήματος, το οποίο “υποστηρίζει” μέχρι ένα βαθμό το φυσικό κατάστημα.

Για σοβαρή δουλειά, λοιπόν, θα έχεις κι έναν web designer – developer, ο οποίος θα ασχολείται με τα γραφιστικά (εικονίδια, banners κλπ), θα έχεις ακόμη άλλα άτομα που θα δέχονται τις παραγγελίες, άλλα άτομα που θα απαντούν στα emails των καταναλωτών με απορίες ή ερωτήσεις για τις αγορές τους και πάει λέγοντας.

Προτού κλείσω το post, όσοι διαβάζετε αυτή τη στιγμή και σκέφτεστε να μπείτε στον κόσμο των online αγορών και σκοπεύετε να βγάλετε κάποια προπληρωμένη – χρεωστική κάρτα για τις αγορές σας, μπορείτε να διαβάσετε το post “Prepaid Cards για ασφαλείς αγορές στο internet” που είχαμε δημοσιεύει πρόσφατα, για να πάρετε μία γεύση σχετικά με το τι κάρτες κυκλοφορούν στην αγορά, γιατί είστε ασφαλείς με αυτές κλπ.

Θετικό, πάντως, ότι προβλήθηκε ένα τέτοιο θέμα. Είμαι σίγουρος ότι θα “τσιμπήσουν” και άλλες εκπομπές – δελτία ειδήσεων και επιτέλους είναι καιρός να μη θυμούνται το internet μόνο όταν έρχεται στο φως θέμα σχετικό με διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου.

Υ.Γ.: Ο jsclavos ανέβασε στο YouTube τα βίντεο που έπαιξαν στην εκπομπή σχετικά με τις αγορές στο διαδίκτυο. Μπορείτε να τα δείτε στο freestuff.gr.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.