XBLOG logo @2x

Dot Com Lifestyle δεν είναι μόνο τα γρήγορα αυτοκίνητα και η χλιδάτη ζωή

Διαβάζω κατά καιρούς το blog του John Chow, ο οποίος κερδίζει χρήματα (πολλά χρήματα) δίνοντας συμβουλές μέσα από το blog του για το πώς να βγάλει κανείς χρήματα στο internet. Κάθε μήνα δημοσιεύει πόσα χρήματα έβγαλε από τα διαφημιστικά δίκτυα που χρησιμοποιεί και συνήθως τα έσοδά του από το blog του ξεπερνούν τις 30.000 – 40.000 δολάρια.

Πολλοί, διαβάζοντας το blog του, θα νομίζουν ότι η ζωή του πλέον θα είναι γεμάτη από γρήγορα αυτοκίνητα, πολυτελή σπίτια, γεύματα σε γκουρμέ εστιατόρια, ταξίδια αναψυχής σε όλο τον κόσμο κλπ.

Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι. Όπως λέει και ο ίδιος on camera σε ένα πρόσφατο video post του, το Dot Com Lifestyle δεν είναι μόνο τα γρήγορα αυτοκίνητα και η χλιδάτη ζωή. Στο βίντεο φαίνεται μαζί με την κορούλα του να απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης σε ένα πάρκο, κάτι που δύσκολα μπορεί να κάνει συχνά ένας άνθρωπος που εργάζεται 12 ή 15 ώρες κλεισμένος σε ένα γραφείο.

Σε άλλο του post περιγράφει τα πλεονεκτήματα που έχει ως blogger, αφού μπορεί να “εργάζεται” από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, αρκεί να έχει το laptop του και σύνδεση στο internet. Μεγάλο πλεονέκτημα και αυτό, δε δεσμεύεσαι να είσαι σε μία περιοχή, μπορείς τη μία μέρα να πας σε ένα παραλιακό καφέ και να κάνεις από εκεί μερικά post, την επόμενη μέρα να είσαι σε ένα πάρκο, σε μία άλλη πόλη, σε μία άλλη χώρα.

Στα σχόλια ενός post του John Chow διάβαζα έναν άλλο blogger που έγραφε ότι πήγε κρουαζιέρα, κάθε μέρα “δούλευε” στο blog του 1 ώρα και έβγαζε τα χρήματα της επόμενης ημέρας της κρουαζιέρας.

Στην Αμερική και σε κάποιες άλλες χώρες οι bloggers έχουν πληθώρα διαφημιστικών δικτύων να συνεργαστούν. Πολλοί ξεκίνησαν με το Google AdSense και πλέον δε το χρησιμοποιούν καν, αφού βρήκαν άλλα πιο αποδοτικά δίκτυα και κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Γράφουν για το internet, για τεχνολογία, για ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο καθένας και βγάζουν τα προς το ζην και με το παραπάνω.

Στην Ελλάδα, για την ώρα, ένας blogger που γράφει στην ελληνική γλώσσα έχει μία μόνο επιλογή: Να ξεκινήσει με το AdSense και άντε αν πάρει αργότερα κάποια διαφήμιση από κάποια εταιρεία, κάποιο κατάστημα κλπ, αν και σχεδόν όλες οι εταιρείες δεν έχουν “ανοιχτεί” ακόμα στα blogs.

Για να δούμε αν θα γίνει κάποιο “μπαμ” και εδώ και δούμε και άλλους να ανακοινώνουν τη στροφή τους στο full time blogging, εκτός από τον Titana του pestaola.gr.

[photo by pedrosimoes7]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.