XBLOG logo @2x

Barack Obama: Ο νέος Πλανητάρχης

Για πρώτη φορά στην ιστορία τους, οι ΗΠΑ εκλέγουν Αφροαμερικανό Πρόεδρο. Ο Μπαράκ Ομπάμα, κατάφερε να πετύχει σαρωτική νίκη έναντι του Μακέιν, κερδίζοντας ακόμα και τα πιο ισχυρά προπύργια των Ρεπουμπλικάνων.

Έχοντας κατακτήσει, μεταξύ άλλων, τις κρίσιμες πολιτείες της Πενσυλβάνια, του Οχάιο, της Αϊόβα, της Φλόριντα και της Βιρτζίνια, ο Ομπάμα κατάφερε να συλλέξει τον «μαγικό» αριθμό των εκλεκτόρων, που του εξασφαλίζουν το δρόμο για τον Λευκό Οίκο. Μάλιστα, ξεπέρασε τους 338 έναντι 159 του Μακέιν.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα, ο Μπάρακ Ομπάμα κερδίζει μέχρι τώρα στις πολιτείες Μίσιγκαν, Νέα Υόρκη, Ρόουντ Άιλαντ, Γουισκόνσιν, Κονέκτικατ, Ντέλαγουερ, Ουάσινγκτον, Ιλλινόι, Μέιν, Μέρυλαντ, Μασαχουσέτη, Νιού Χαμπσάιρ, Νιού Τζέρσεϊ, Νιού Μέξικο, Μινεσότα, Βερμόντ, Χαβάη, Όρεγκον και στην περιφέρεια της Κολούμπια. Την ίδια ώρα, ο Τζον Μακέιν προηγείται σε Γιούτα, Οκλαχόμα, Νότια Καρολίνα, Άρκανσο, Αλαμπάμα, Γουαϊόμινγκ, Τέξας, Κάνσας, Τζόρτζια, Δυτική Βιρτζίνια, Βόρεια Ντακότα, Λουιζιάνα, Αϊντάχο και Τεννεσί.

Με καταμετρημένο περίπου το 10% της λαϊκής ψήφου, ο Μπαράκ Ομπάμα προηγείται με 51% έναντι του 48% του Τζον Μακέιν.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.