XBLOG logo @2x

Cartoon για Profile Pic στο Facebook και τα Δικαιώματα των Παιδιών

Όταν έγραφα το προηγούμενο post για τις φωτογραφίες προφίλ στο Facebook που οι Έλληνες χρήστες τις αντικαθιστούν ο ένας μετά τον άλλο με το αγαπημένο τους καρτούν, το σχετικό fan page στο Facebook είχε περίπου 17.000 μέλη. Σήμερα κοντεύει να φτάσει τους 50.000! Για ποιο λόγο συνέβη τελικά αυτό;

Αρχικά κανείς δεν έδινε εξήγηση για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό, το να βάζει δηλαδή ο καθένας κάποιο καρτούν – ήρωα των παιδικών του χρόνων για φωτογραφία στο προφίλ του στο Facebook. Άλλοι έλεγαν ότι γενικά αυτό γίνεται για τα παιδιά, άλλοι για κάτι άλλο κλπ…

Τελικά η εξήγηση φαίνεται ότι βρίσκεται στο σχόλιο που άφησε ο Alex στο προηγούμενο post μου για το θέμα, το οποίο κειμενάκι βρίσκεται και στην περιγραφή του facebook page «Βάζουμε όλοι φωτο προφίλ τον αγαπημένο μας ήρωα»:

Όλο αυτό το πράγμα με το καρτούν στην photo profile είναι απλά μια πρωτοβουλία για τη στήριξη της εβδομάδας των δικαιωμάτων των παιδιών, που θα κορυφωθεί το Σάββατο 20 Νοέμβρη, στη μνήμη της επικύρωσης της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού, η οποία συνέβη 20 Νοεμβρίου 1989.

Αντιγράφω από τη σχετική σελίδα του site της Unicef:

Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού υιοθετήθηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στις 20 Νοεμβρίου του 1989. Έως σήμερα έχει επικυρωθεί από 193 χώρες, ενώ δεν την έχουν επικυρώσει δύο. Η Ελλάδα την επικύρωσε στις 2 Δεκεμβρίου του 1992.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.