XBLOG logo @2x

Skype 5.0 beta: Με βιντεοκλήση για 10 άτομα ταυτοχρόνα

Ανακοινώθηκε η διάθεση της νέας δοκιμαστικής [beta] έκδοσης του Skype, το Skype 5.0. Η μεγάλη αλλαγή σε αυτή την έκδοση είναι η δυνατότητα βιντεοκλήσης μεταξύ δέκα ατόμων ταυτοχρόνως.

Προς το παρόν η δυνατότητα αυτή χαρακτηρίζεται σαν «δωρεάν δοκιμή», αλλά όταν βγει η επίσημη έκδοση του Skype 5.0 οι χρήστες κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να πληρώσουν για αυτή τη δυνατότητα.

Με αυτή την δυνατότητα, το Skype έχει στόχο να κερδίσει την αγορά των «επιχειρηματικών τηλεπικοινωνιών», καθώς πολλές επιχειρήσεις θα προτιμήσουν το νέο  Skype επειδή είναι πιο φτηνό από τις συμβατικές επικοινωνίες, αλλά και γιατί η δυνατότητα face-to-face call αυξάνει την παραγωγικότητα.

Εκτός όμως από αυτό, το νέο Skype 5.0 θα περιλαμβάνει offline messaging, καλύτερη ποιότητα στις απλές κλήσεις, αλλά και ένα νέο περιβάλλον επικοινωνίας με τον χρήστη που θα κάνει πιο εύκολη την χρήση του προγράμματος.

Με αυτή την κίνηση το Skype 5.0 θα έχει σαν στόχο να ανταγωνιστεί και τη νέα δυνατότητα του Gmail που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν τηλέφωνα μέσα από το email τους!

Μπορείτε να καταβέσατε την beta έκδοση του Skype 5.0 από εδώ (για Windows).

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.