XBLOG logo @2x

Πρώτη επαφή με το Nokia N8 [hands on video]

Nokia N8, η νέα ναυαρχίδα της Nokia έρχεται τέλη Σεπτεμβρίου – αρχές Οκτώβρη, ωστόσο είχα την ευκαιρία να δουλέψω λίγο το νέο αυτό smartphone αυτές τις μέρες, οπότε κι εσείς έχετε την ευκαιρία να το δείτε σε ένα quick hands on video!

Στα γρήγορα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Nokia N8: Οθόνη αφής AMOLED capacitive 3.5 ιντσών, ανάλυσης 360 x 640 pixels, Λειτουργικό Symbian 3, Κάμερα 12 megapixel (4000 x 3000 pixels) με εγγραφή video HD 720p, Επεξεργαστής ARM 11 680 MHz, Dolby Digital Plus, HSDPA, Wi-Fi, A-GPS, Εσωτερική μνήμη 16GB (από κεκτημένη ταχύτητα στο βίντεο αναφέρω 32GB) επεκτάσιμη με κάρτα μνήμης microSD έως τα 32 GB.

Αν και το κινητό δεν έχει φτάσει ακόμη στην τελική του μορφή που θα έχει όταν διατεθεί στην αγορά, το μοντέλο που δούλεψα αυτές τις μέρες είναι πραγματικά ταχύτατο και νομίζω ότι η Nokia με αυτό N8 θα χτυπήσει μετά από καιρό στα ίσα τις αντίστοιχες προτάσεις των άλλων εταιριών.

Από όταν ξεκίνησα να χρησιμοποιώ το iPhone 3GS ως το βασικό μου smartphone συγκρίνω πάντα τα άλλα κινητά με οθόνη αφής με το iPhone. Ε λοιπόν το Nokia N8 είναι πραγματικά πολύ γρήγορο στην απόκριση, τολμώ να πω ότι ίσως και τόσο γρήγορο όσο το iPhone!

Κατά τα άλλα βλέπουμε για πρώτη φορά την νέα έκδοση του Symbian, Symbian 3, έχουμε home screens πλήρως παραμετροποιήσιμες για να τοποθετήσετε τις εφαρμογές και τα widgets/bookmarks που θέλετε, ενώ και το multitasking λειτουργεί περίφημα. Σε όλα αυτά προσθέστε και την super κάμερα 12 megapixel με λήψη βίντεο HD 720p και έχουμε ένα πλήρες smartphone!

Δείτε το quick hands on video που ακολουθεί!

Nokia N8

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.