XBLOG logo @2x

Αλλαγή της διαφήμισης της Vodafone, ζήτησε το Σ.Ε.Ε.

COSMOTE και WIND δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια και όπως αναμενόταν «απάντησαν» στην συγκριτική διαφήμιση της Vodafone με προσφυγή στο Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας. Η δε WIND αντέδρασε βγάζοντας και δική της διαφήμιση, στην οποία κατηγορεί ανοιχτά την Vodafone για σκόπιμη απουσία της WIND Καρτοκινητής από την διαφήμιση, αλλά και απουσία άλλων παροχών της WIND.

Όπως διαβάζω στο άρθρο του Δημήτρη Μαλλά στην «Ημερησία», WIND και COSMOTE προσέφυγαν στο Σ.Ε.Ε. στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, ζητώντας την αλλαγή της διαφήμισης της Vodafone, που συγκρίνει πακέτα καρτοκινητής τηλεφωνίας των τριών εταιριών. Οι δύο εταιρίες υποστήριξαν ότι η επίμαχη διαφήμιση της Vodafone περιλαμβάνει ανακρίβειες και δεν αναφέρεται σε όλα τα διαθέσιμα πακέτα καρτοκινητής.

Το Σ.Ε.Ε. συνεδρίασε την προηγούμενη Παρασκευή με την διαδικασία του κατεπείγοντος και -σύμφωνα με το δημοσίευμα- έκρινε ότι ο σχεδιασμός της σύγκρισης στην υπό έλεγχο επικοινωνία της Vodafone μπορεί να οδηγήσει σε σύγχυση και παραπλάνηση, καθώς η βάση της σύγκρισης δεν είναι η ίδια για όλα τα προϊόντα που αναφέρονται και τα κριτήρια είναι επιλεγμένα μεροληπτικά, ζητώντας από την Vodafone την άμεση τροποποίηση της συγκεκριμένης διαφήμισης.

Μόλις διάβασα το άρθρο του κ. Μαλλά επισκέφθηκα το επίσημο site του Συμβουλίου Ελέγχου Επικοινωνίας [www.see.gr] για να δω την σχετική απόφαση για την διαφήμιση της Vodafone, δυστυχώς όμως όπως είδα το section με τις αποφάσεις έχει να ανανεωθεί εδώ και τουλάχιστον 2-3 μήνες.

Δείτε ξανά την διαφήμιση της Vodafone και την απάντηση της WIND στα video που ακολουθούν:

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.