XBLOG logo @2x

Foursquare, Ξέχασαν να ανανεώσουν το Domain Name!

Μία από τις καταστάσεις που συναντάμε συχνά στα web startups είναι τα sites να είναι down κάπου-κάπου, άλλοτε ανά συχνά χρονικά διαστήματα και άλλοτε όχι τόσο συχνά. Τι συνέβη όμως στην περίπτωση του Foursquare;

Πρόκειται για μία πολλά υποσχόμενη υπηρεσία geo-location, μέσω της οποίας έχετε την δυνατότητα να κάνετε check-in από το κινητό σας (αρκεί αυτό να μπορεί να συνδεθεί στο internet) σε διάφορα μέρη που επισκέπτεστε.

Όπως παρατήρησαν αρκετοί χρήστες, στις 25 Μαρτίου το Foursquare.com ήταν down για κάποιες ώρες, για να εμφανιστεί αργότερα η σχετική σελίδα του GoDaddy.com, που εμφανίζεται στα parked domain names που έχουν κατοχυρωθεί στο γνωστό domain name registrar.

Τι συνέβη;

Πολύ απλά, οι υπεύθυνοι του Foursquare είχαν ξεχάσει να ανανεώσουν το domain name foursquare.com, με αποτέλεσμα αυτό να λήξει στις 25 Μαρτίου! Και ήταν πολύ τυχεροί αφού το GoDaddy.com, όπως διαβάζω στο TechCrunch, δίνει την ευκαιρία στους ιδιοκτήτες των domain με διάφορες ειδοποιήσεις αφού λήξουν να το κατοχυρώσουν ξανά, προτού το βγάλουν προς πώληση σε κάθε ενδιαφερόμενο (δεν έχω προσωπική εμπειρία, αφού δεν έχω κατοχυρώσει domain στο GoDaddy).

Μάλιστα με μία αναζήτηση που έκανα στο GoDaddy.com είδα ότι το domain name foursquare.com ανανεώθηκε για 10 χρόνια, μέχρι τις 26 Μαρτίου 2010 2020 δηλαδή.

Έτσι, αν προσπαθήσατε την 25η Μαρτίου να κάνετε check-in στο Foursquare, ενώ βρισκόσασταν στο αγαπημένο σας cafe ή εστιατόριο και δεν μπορούσατε, γνωρίζετε τι έφταιξε. Το Foursquare είναι και πάλι online και όσοι δεν έχετε ακούσει ξανά για αυτό μπορείτε να τα μάθετε όλα με ένα κλικ εδώ!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.