XBLOG logo @2x

Νόμιμο το ισπανικό «Gamato»

Ιστορική απόφαση για το internet: Ισπανικό δικαστήριο έκρινε ότι η λειτουργία sites που επιτρέπουν την διανομή ψηφιακών αρχείων είτε με torrents είτε μέσω P2P (από χρήστη σε χρήστη) είναι νόμιμη!

Συγκεκριμένα, ο Ισπανός δικαστής Raul N. Garcia Orejudo, έκρινε ότι η ανταλλαγή αρχείων μέσω torrents ή P2P είναι νόμιμη, ακόμα και αν αυτά προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, υπό την προϋπόθεση όμως ότι η ανταλλαγή αυτή δεν γίνεται για κερδοσκοπικούς λόγους.

Το σκεπτικό της απόφασης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «Τα P2P δίκτυα δεν είναι παρά απλοί αγωγοί μεταφοράς δεδομένων μεταξύ χρηστών και σε αυτή τη βάση δεν αποτελούν τρόπο καταστρατήγησης των νόμων περί πνευματικών δικαιωμάτων», κάτι που… χτυπάει τις εταιρίες οι οποίες το μόνο που επιθυμούν διακαώς είναι το κλείσιμο τέτοιων sites και φυσικά την καταδίκη όσων βρίσκονται πίσω από αυτά.

Έτσι, το elrincondejesus.com, κάτι σαν το ελληνικό Gamato.info που έκλεισε πρόσφατα, αθωώθηκε από το δικαστήριο, μετά από μηνύσεις που είχαν υποβάλει εναντίον του οργανώσεις προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων.

[photo]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.