XBLOG logo @2x

Κατακραυγή μέσω Twitter για την σύλληψη του Μάριου Ζέρβα

Ο Μάριος είναι καθηγητής κολύμβησης, και πρόκειται για τον μοναδικό από τους πέντε συλληφθέντες που προφυλακίσθηκε, κατηγορούμενος για επεισόδια στα συλλαλητήρια της περασμένης Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Μάριος πήγε στην πορεία με την κοπέλα του και ένα φίλο του και ενώ όλα κυλούσαν ήρεμα, κάποια στιγμή σημειώθηκαν κάποιες μικροσυμπλοκές και οι αστυνομικοί των ΜΑΤ δεν έχασαν την ευκαιρία να τον «αρπάξουν», ενώ του προσάπτουν ότι είχε στη διάθεσή του βόμβες μολότοφ, ενώ στην πραγματικότητα ο ίδιος είχε πάνω του μόνο ένα σακίδιο με μπουρνούζι και σαμπουάν, αφού μετά θα πήγαινε στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, όπου κάνει κολύμβηση σε παιδιά!

Απ΄ότι φαίνεται τα μαλλιά ράστα που είχε ο Μάριος έκαναν την ζημιά και «τράβηξαν» τους αστυνομικούς στο μέρος του, αφού όπως φαίνεται έπρεπε ντε και καλά να πιάσουν κάποιον…

Ακόμα ένα περιστατικό εξευτελισμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μετά το περιστατικό με την «ζαρντινιέρα» στην Θεσσαλονίκη ή τον φοιτητή με τις πυτζάμες σε άλλη διαδήλωση πριν μερικούς μήνες!

Ήδη έχουν εμφανιστεί δεκάδες μηνύματα στο Twitter που ζητούν έντονα τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη να πάρει θέση και να δώσει εξηγήσεις για το θέμα. Ο υπουργός έχει twitter account @chrisochoidis, μέσω του οποίου η ομάδα του επικοινωνεί συχνά-πυκνά με τους πολίτες, ωστόσο σήμερα τηρεί σιγή ιχθύος, με το τελευταίο tweet να είναι χθες το βράδυ σχετικά με την εμφάνιση του υπουργού στο δελτίο ειδήσεων του Mega.

Μέχρι την ώρα που γράφονταν οι γραμμές αυτού του post ούτε η Αστυνομία έχει απαντήσει μέσα από το επίσημο Twitter account της @astynomia, την έναρξη λειτουργίας του οποίου ανακοίνωναν πριν μερικές μέρες. Αλλά, κύριοι, η ουσία αυτών των υπηρεσιών είναι η διαδραστικότητα που παρέχουν, αν σκοπεύετε να χρησιμοποιείτε το Twitter μόνο για να λέτε και όχι για να ακούτε και να απαντάτε, καλύτερα να το κλείσετε.

Απαντήσεις οφείλει να δώσει και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρης Καστανίδης.

Update: Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε δήλωση για το θέμα.

Tweet

Tweet

Tweet

Tweet

Tweet

Tweet

Tweet

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.