XBLOG logo @2x

NHSOS: Είδαμε την ταινία στην avant premiere της

Avant premiere την Τρίτη που μας πέρασε για την ταινία “NHSOS” στα Village Cinemas στο The Mall με όλους τους συντελεστές της κωμωδίας του Χρήστου Δήμα να είναι παρόντες. Πολλές οι λαμπερές παρουσίες σε μια βραδιά-γιορτή και για τον ελληνικό κινηματογράφο. Το xblog ήταν εκεί και σας παρουσιάζει την καλύτερη κωμωδία της χρονιάς!

Η ιστορία διαδραματίζεται στο πανέμορφο νησί της Σίφνου, όπου οι ζωές των κατοίκων της αρχίζουν να περιπλέκονται με περίεργο τρόπο και παράλληλα να ξετυλίγονται καλά κρυμμένα μυστικά. Όταν ο τοπικός άρχοντας πεθαίνει, αφήνει όλη του την κληρονομιά στους τέσσερις άρχοντες, υπό τον όρο να διαβαστούν τέσσερις αντίστοιχες επιστολές ενώπιον όλου του νησιού. Ωστόσο ο παπάς, ο κοινοτάρχης, ο υποδιοικητής αλλά και ο δάσκαλος του χωριού δεν φαίνονται και τόσο πρόθυμοι να δεχτούν την κληρονομιά τους…

Φιλότιμη προσπάθεια του σκηνοθέτη να κάνει ένα κοινωνικό σχόλιο πάνω στα ήθη των Νεοελλήνων παρουσιάζοντας φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας με την απαραίτητη δόση χιούμορ. Ξεχωρίζει αναμφισβήτητα η ερμηνεία του Βλαδίμηρου Κυριακίδη και της Τάνιας Τρύπη, οι οποίοι ισορροπούν εκπληκτικά ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα. Η παρουσία του Κώστα Βουτσά, όαση και μάθημα υποκριτικής, για τους υπόλοιπους ηθοποιούς που δεν μπόρεσαν να αποβάλλουν τον κακό τηλεοπτικό τους εαυτό.

Φυσικά και υπήρχαν εύκολα αστεία, φυσικά και υπήρχαν ανολοκλήρωτοι χαρακτήρες, ιστορίες αλλά και σκηνές που φαινομενικά ένωναν μεταξύ τους, αλλά δεν πρόσφεραν τίποτα το ουσιαστικό, κουραστική αρχή και αδικαιολόγητες υπερβολές. Η ταινία όμως “βγάζει” γέλιο και η σπουδή του Δήμα στο δράμα αξιοποιείται δίνοντας έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.