XBLOG logo @2x

Open Fund: Τα πρώτα site που χρηματοδοτεί

Τέσσερα site αναδείχθηκαν νικητές στον πρώτο γύρο του Open Fund, τα οποία θα εισπράξουν από 20.000 έως 30.000 ευρώ για τα έξοδα της λειτουργίας τους το πρώτο εξάμηνο, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να συμβουλευτούν επιχειρηματίες, νομικούς και ειδικούς σε διάφορα θέματα που αποτελούν συνεργάτες του Open Fund.

Ποια είναι αυτά;

  • Crawdout: H Crawdout φιλοδοξεί να καταστεί ο ευκολότερος τρόπος διοργάνωσης αθλητικών δραστηριοτήτων από κάθε ενδιαφερόμενο, μετατοπίζοντας τον κόπο από τη διοργάνωση στην άθληση καθεαυτή. Οι ιδρυτές της Crawdout, Miroslav Solanka και Peter Crkon κατάγονται από τη Τσεχοσλοβακία και κατοικούν στη Γλασκώβη της Σκωτίας, από όπου και η υπηρεσία θα εκκινήσει την ανάπτυξή της.
  • Listiki: Η Listiki κατασκευάζει μία καινοτόμο υπηρεσία δημιουργίας λιστών κατάταξης για το καθετί, από τους ίδιους τους χρήστες της. Η ομάδα που φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο συμβαίνει η δημιουργία λιστών στο διαδίκτυο, απαρτίζεται από τους Alex Schleifer, Davina Economou και Κωνσταντίνο Δημητριάδη, με έδρα την Λευκωσία και την Αθήνα.
  • YouScan: Η YouScan δημιουργεί μίας νέα υπηρεσία παρακολούθησης και διαχείρισης της εταιρικής φήμης στο κοινωνικό διαδίκτυο (social web), με αρχική στόχευση τις ραγδαία αναπτυσσόμενες αγορές της Ρωσίας και Ουκρανίας. Ιδρυτές είναι οι Alexey Orap, Alexander Demidov και Dimitri Popov με έδρα το Κίεβο και τη Μόσχα.
  • Fashinating: Η Fashinating δημιουργεί μία ελκυστική πλατφόρμα κατανάλωσης περιεχομένου μόδας, η εκτενής χρήση της οποίας πρόκειται να παράγει πληθώρα πολύτιμων δεδομένων για τη διεθνή βιομηχανία ένδυσης. Οι Αλέξης Μπάλλας, Μαριλού Τζεμπελίκου και Πέτρος Ζιώγας από την Αθήνα έχουν αναλάβει την αποστολή να κάνουν την φιλόδοξη ιδέα τους πραγματικότητα.

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.