XBLOG logo @2x

Κίνδυνος για την υγεία τα βρώμικα πληκτρολόγια

Πληκτρολόγιο

Περισσότερα βακτήρια ακόμη κι από μία λεκάνη τουαλέτας φαίνεται ότι έχουν αρκετά πληκτρολόγια υπολογιστών, όπως προκύπτει από έρευνα που έκανε η βρετανική οργάνωση καταναλωτών “Which”.

Εξετάστηκαν πληκτρολόγια από διάφορους χώρους, μεταξύ των οποίων και τα γραφεία της οργάνωσης στο Λονδίνο, και σε μερικά από αυτά εντοπίστηκαν βακτήρια, όπως ο σταφυλόκοκκος, που μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση. Κάποια πληκτρολόγια, επίσης, είχαν 150 φορές περισσότερα βακτήρια από το επιτρεπτό όριο.

Οι περισσότεροι από εμάς νομίζω ότι σπάνια ασχολούμαστε με την καθαριότητα των πληκτρολογίων που χρησιμοποιούμε, συνήθεια που πρέπει να αλλάξουμε. Όπως είπε και ο μικροβιολόγος Πίτερ Ουίλσον, θέλει ιδιαίτερη προσοχή, ιδίως αν μοιραζόμαστε το πληκτρολόγιό μας με άλλα ατομα, όπως για παράδειγμα με συναδέλφους στο χώρο εργασίας μας, αφού υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης μολυσματικών νόσων.

Στο εμπόριο θα βρούμε αρκετά προϊόντα για τον καθαρισμό του πληκτρολογίου, όπως και άλλων εξαρτημάτων του υπολογιστή μας, όπως σπρέυ, ειδικά μαντηλάκια κλπ.

Κάντε ένα κλικ στα ακόλουθα links για να δείτε αναλυτικές οδηγίες βήμα-βήμα πώς να καθαρίσετε το πληκτρολόγιό σας και τον υπολογιστή σας γενικότερα.

[photo by splorp]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.