XBLOG logo @2x

Το DROID έφερε χαμόγελα στη Motorola

Motorola Droid

Πολλά χαμόγελα υπήρχαν την περασμένη εβδομάδα στα γραφεία της Motorola, λίγο έξω από την πόλη του Σικάγο. Οι λόγοι ήταν δύο: η νέα συσκευή και τα καλά οικονομικά αποτελέσματα. Όσον αφορά το πρώτο, η Motorola ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα του Droid, της πρώτης συσκευής με Android 2.0 που θα διατίθεται αποκλειστικά -τουλάχιστον αρχικά- μέσω του δικτύου της Verizon Wireless, με την τελευταία να το προωθεί ως αντίπαλο δέος για το iPhone.

Το Droid έχει πάρει αρκετές καλές κριτικές, δεδομένου ότι είναι εξαιρετικά λεπτό για μία συσκευή αφής με συρόμενο πληκτρολόγιο, έχει αρκετά καλά χαρακτηριστικά και το μενού είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα. Οι πωλήσεις του Droid ίσως βοηθήσουν στην περαιτέρω βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Motorola.

Η τελευταία ανακοίνωσε επιστροφή στα κέρδη κατά το γ΄τρίμηνο του 2009, έστω και αν ήταν μόλις 12 εκατ0μμύρια ευρώ μετά και από τους φόρους. Το ίδιο τρίμηνο πέρυσι, οι καθαρές ζημιές είχαν ανέλθει στα 397 εκατομμύρια ευρώ. Το τμήμα των κινητών τηλεφώνων παραμένει μεν ζημιογόνο, αλλά οι ζημίες μειώνονται διαρκώς με αποτέλεσμα οι άνθρωποι της Motorola να πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψει στις κορυφαίες θέσεις η αμερικανική εταιρία.

Video: Unboxing Motorola Droid

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.