XBLOG logo @2x

Hands on: Nokia N900

Παίρνοντας πολλά στοιχεία από τον κόσμο των desktop υπολογιστών, η νέα έκδοση του (βασισμένου στο Linux) open source λογισμικού Maemo, προσφέρει την εμπειρία ενός PC μέσα από τη συσκευή ενός κινητού τηλεφώνου. Έχει σχεδιαστεί με αυτή τη λογική και συνδυάζει πραγματική ισχύ ενός επεξεργαστή υπολογιστή με μνήμη για εφαρμογές έως 1 GB!

Το Nokia N900 είναι εξοπλισμένο με υψηλής ανάλυσης WVGA οθόνη αφής και ταχύτατη συνδεσιμότητα μέσω δικτύων 10/2 HSPA και WLAN. Διαθέτει browser με τεχνολογία Mozilla, ενώ η πλήρης υποστήριξη της τεχνολογίας Adobe Flash 9.4 βοηθά τα online videos και τις interactive εφαρμογές να εμφανίζονται πολύ ζωντανές και ρεαλιστικές. Οι ενημερώσεις του λογισμικού Maemo κατεβαίνουν στη συσκευή αυτόματα, μέσω του διαδικτύου.

Η νέα αυτή συσκευή εξασφαλίζει εύκολο και γρήγορο messaging, εξαιτίας του πλήρους, slide-out πληκτρολογίου τύπου QWERTY. Οι αρχικές ρυθμίσεις για το email γίνονται με ελάχιστα αγγίγματα στην οθόνη και η υπηρεσία Nokia Messaging υποστηρίζει μέχρι και 10 προσωπικούς λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα γραπτά μηνύματα και τα μηνύματα IM που ανταλλάσσει ο χρήστης με φίλους περιέχονται σε μία οθόνη, ενώ όλες οι συνομιλίες οργανώνονται ως ξεχωριστά παράθυρα.

Tο Nokia N900 διαθέτει αποθηκευτικό χώρο 32 GB, ο οποίος με μία microSD κάρτα μπορεί να επεκταθεί μέχρι και τα 48GB. Όσον αφορά στις φωτογραφικές ικανότητες, το λειτουργικό Maemo και το Ν900 συνοδεύονται από ένα νέο tag cloud user interface το οποίο θα βοηθήσει τους χρήστες να εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες που τους προσφέρει η κάμερα των 5MP και τα οπτικά Carl Zeiss.

Το N900 θα  έχει εκτιμώμενη λιανική τιμή 479 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, ενώ αναμένεται στην ελληνική αγορά μέσα στον Νοέμβριο.

Αμέσως μετά τη συνέντευξη τύπου της Nokia, στο πλαίσιο του Infocom World 2009, ο Άρης Μάρκου, Operative Product Manager της εταιρίας, μας έκανε μία γρήγορη hands on παρουσίαση. Δείτε το Nokia N900 στο βίντεο που ακολουθεί, ενώ μην ξεχάσετε να δείτε και το Nokia N97 mini hands on video!


Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.