XBLOG logo @2x

Apple: Θα καταβάλει αποζημίωση 1 δις δολαρίων στην Nokia;

Σάλο έχει προκαλέσει στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως η αγωγή που κατέθεσε η Nokia εναντίον της Apple την προηγούμενη εβδομάδα, κατηγορώντας την για παράνομη χρήση πατεντών της Nokia στα iPhone από το 2007 έως και σήμερα, κινητά που σημειώνουν μάλιστα τρελές πωλήσεις σε όλο τον κόσμο.

Η αγωγή που κατέθεσε η φινλανδική κατασκευάστρια εταιρία κινητών τηλεφώνων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής υποστηρίζει ότι η Apple χρησιμοποίησε, χωρίς να έχει άδεια, 10 πατέντες της Nokia και, σύμφωνα με εκτιμήσεις, αυτό μπορεί να κοστίσει πολύ ακριβά στην Apple.

Στέλεχος της Strategy Analytics δήλωσε σχετικά: “Η Apple αναμένεται να κληθεί να πληρώσει από 200 εκατομμύρια έως 1 δισεκατομμύριο δολάρια για τις κατοχυρωμένες ευρεσιτεχνίες που χρησιμοποιήθηκαν στα 34 εκατομμύρια iPhone, τα οποία κατασκευάστηκαν μέχρι σήμερα. Μόνο το τελευταίο τρίμηνο, η εταιρία πούλησε 7,4 εκατομμύρια συσκευές με μέση τιμή 566 δολαρίων”.

Η Nokia, όπως εκτιμούν οι ειδικοί, είναι ένας από τους βασικούς κατόχους ευρεσιτεχνιών στις τεχνολογίες της κινητής τηλεφωνίας, γι΄αυτό και μπορεί να διεκδικήσει τόσο μεγάλα χρηματικά ποσά ως αποζημίωση. Η φινλανδική εταιρία μάλιστα είχε καταθέσει αρκετές προσφορές στην Apple για παραχώρηση δικαιωμάτων χρήσης της τεχνολογίας της, οι οποίες όμως απορρίφθηκαν, όπως αναφέρεται και στην αγωγή της Nokia.

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.