XBLOG logo @2x

Η εξέλιξη των πυρκαγιών αυτή την ώρα

Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, χωρίς την ένταση των πρηγούμενων ημερών, σύμφωνα με την πρωινή επίσημη ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής. Οι δυνάμεις κατάσβεσης καταβάλλουν προσπάθειες για να οριοθετήσουν την περίμετρο της πυρκαγιάς, ενώ οι περιοχές που παρουσιάζουν πρόβλημα είναι νότια του Νταού Πεντέλης προς τη Μονή Παντοκράτωρα και την Καλλιτεχνούπολη, καθώς και στην περιοχή Διώνη προς Πικέρμι.

Στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 132 οχήματα με 278 πυροσβέστες, 191 άτομα πεζοπόρο, 16 Α/Φ εκ των οποίων 2 που ήρθαν από την Ιταλία και 1 από τη Γαλλία, αλλά και 3 Ε/Π. Τους συνδράμουν επίσης 42 άτομα πεζοπόρο τμήμα που ήρθε από την Κύπρο. Την επιχείρηση συνδράμουν και οι ένοπλες δυνάμεις, με 300 στρατιώτες, 29 πυροσβεστικά οχήματα, 14 υδροφόρες και 7 οχήματα που πραγματοποιούν χωματουργικές εργασίες. Δυνάμεις της αστυνομίας και της αγροφυλακής συμμετέχουν στο έργο της πυρόσβεσης, όπως και οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης με υδροφόρα οχήματα και σκαπτικά μηχανήματα, μαζί με εθελοντικές ομάδες.

Χθες το μεγαλύτερο βάρος ρίχτηκε στον άξονα Λίμνη Μαραθώνα – Σταμάτα – Διόνυσος – Άγιος Στέφανος, αφού ήταν ορατός ο κίνδυνος η πυρκαγιά να επεκταθεί δυτικά.

Σε εξέλιξη συνεχίζουν να βρίσκονται οι πυρκαγιές:

  • στον Κιθαιρώνα, με κατεύθυνση προς το Πόρτο Γερμενό: λόγω των δυνατών ανέμων νωρίς το πρωί δεν ήταν δυνατόν να επιχειρήσουν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη. Αυτή τη στιγμή στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 6 Ε/Π συμπεριλαμβανομένου και αυτού που ήρθε από την Κύπρο, 12 οχήματα με 55 πυροσβέστες και 20 άτομα πεζοπόρο, ενώ οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς.
  • στην Κάρυστο, στις περιοχές Αετός και Μετόχι: επεμβαίνουν 9 οχήματα με 25 πυρ/στες και 10 άτομα πεζοπόρο, καθώς και 4 Α/Φ.
  • στη Ζάκυνθο, στις περιοχές Μεριές και Στρογγυλό: επιχειρούν 20 οχήματα με 86 πυροσβέστες, 35 άτομα πεζοπόρο και 36 στρατιώτες.

Σε ύφεση βρίσκονται οι 2 πυρκαγιές στη Σκύρο, στις περιοχές Ασπούς και Αχερούνες, καθώς και στην περιοχή Ελαιοχώρι Αχαΐας, ενώ η πυρκαγιά στην Άνω Καλλιθέα επίσης στην Αχαΐα, είναι υπό μερικό έλεγχο από τις 03:05 σήμερα.

Συνολικά από τις 6:00 χθες το πρωί μέχρι τις 6:00 σήμερα εκδηλώθηκαν 67 νέες πυρκαγιές ανά την επικράτεια.

[photo by greekadman]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.