XBLOG logo @2x

Κακοκαιρία, χιονοπτώσεις και παγετός σε όλη τη χώρα

Σε κλοιό βαρυχειμωνιάς μπήκε η χώρα μας από σήμερα, με την επέλαση του χιονιά να ξεκινάει από τη βόρεια Ελλάδα, ενώ σύμφωνα με τους μετεωρολόγους μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και σφοδρές χιονοπτώσεις θα έχουμε σχεδόν σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών αύριο θα ντυθεί στα λευκά και το κέντρο της Αθήνας, κάτι που περιμένω με ανυπομονησία να δω αν θα συμβεί ή όχι τελικά.

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών αυτονόητο είναι ότι αν δεν έχετε κάτι πολύ σημαντικό να κάνετε, καλό θα είναι να μείνετε σπίτι ή όσοι είστε πιο τολμηροί βάλτε αλυσίδες στο αυτοκίνητο και ξεκινήστε μία εκδρομούλα στις χιονισμένες περιοχές!

Πάμε να δούμε τι γράφουν αυτή την ώρα [14:30] τα μεγαλύτερα ενημερωτικά sites για την κακοκαιρία:

News.antenna.gr: Σε κλοιό βαρυχειμωνιάς μπαίνει η χώρα από σήμερα έως και τη Δευτέρα, με χιόνια και ολικό παγετό. Ήδη χιονίζει στην Καστοριά, τη Φλώρινα, την Κοζάνη και τη Χαλκιδική, ενώ σταδιακά οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Χιόνια θα πέσουν ακόμα και μέσα στην Αθήνα.

In.gr: Σημαντική πτώση θα παρουσιάσει σε όλη τη χώρα η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Η Γενική Γραμματεια Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε επιφυλακή και εφιστά την προσοχή των πολιτών. Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός. Συγκεκριμένα, την Κυριακή οι θερμοκρασίες θα είναι εξαιρετικά χαμηλές, ενώ στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα σημειωθεί ολικός παγετός.

News.ert.gr: Σημαντική επιδείνωση του καιρού το διήμερο, με χιονοπτώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, ακόμα και σε παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές, πολικές θερμοκρασίες και θυελλώδεις ανέμους. Ήδη η κακοκαιρία άρχισε στη βόρεια Ελλάδα και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους δυσκολότερη μέρα αναμένεται να είναι η αυριανή. Σε επιφυλακή βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων, με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να εφιστά την προσοχή των πολιτών προκειμένου να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ενημερώνονται εκ των προτέρων για την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Skai.gr: Στην Αττική χιονίζει στα βόρεια του νομού. Κλειστός είναι ο δρόμος στην Πάρνηθα από το τελεφερίκ και πάνω και από Μονή Κλειστών προς Δερβενοχώρια, ενώ το βράδυ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά του νομού. Η χαμηλότερη θερμοκρασία παρατηρείται στη Φλώρινα με -5 βαθμούς. Στην Κοζάνη και την Καστοριά η θερμοκρασία είναι στους -3, στη Θεσσαλονίκη στους -1 ενώ στην Αλεξανδρούπολη και στην Καβάλα στους 0 βαθμούς.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.