XBLOG logo @2x

Λάρκο: Νεκρός ένας εργάτης από έκρηξη

Ένας 38χρονος εργάτης σήμερα τη ζωή του, ενώ εργαζόταν στις εγκαταστάσεις της Λάρκο στη Φθιώτιδα. Το τραγικό δυστύχημα συνέβη στις 7 το πρωί, μετά από αποκοπή ηλεκτροδίου, που είχε σαν αποτέλεσμα την πρόκληση σφοδρής έκρηξης και την εκροή μεγάλης ποσότητας αφρού υψηλής θερμοκρασίας. Από την έκρηξη υπέστησαν εγκαύματα άλλοι τρεις εργαζόμενοι που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λειβαδιάς. Αναζητούνται οι υπεύθυνοι λειτουργίας του εργοστασίου για να συλληφθούν όσοι έχουν ευθύνη για το δυστύχημα.

Να σημειώσουμε ότι ο άτυχος εργάτης ήταν πατέρας τεσσάρων ανήλικων παιδιών.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

«Καταγγέλουμε ένα ακόμα έγκλημα του κεφαλαίου σε βάρος της εργατικής τάξης, τον νεκρό εργάτη στη Λάρκο και τους 3 συναδέλφους του τραυματίες. Το τραγικό γεγονός δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο στο κρεματόριο της Λάρκο. Είναι αποτέλεσμα των άθλιων συνθηκών εργασίας και της έλλειψης στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης και της εργοδοσίας είναι αναμφισβήτητες. Οι εργαζόμενοι στη Λάρκο πρέπει να βρεθούν σε αγωνιστική επαγρύπνηση, για να αποτρέψουν κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών αιτίων του εγκλήματος.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των εργατών και καλεί τους εργαζόμενους σε γενική κινητοποίηση για την λήψη μέτρων ασφάλειας στους τόπους δουλειάς. Το πρόβλημα είναι γενικευμένο, δεν αφορά μόνο τη Λάρκο, όπως δείχνουν τόσοι θάνατοι και τραυματισμοί σε όλη τη χώρα».

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.