XBLOG logo @2x

Nokia N97: Μια πρώτη γνώμη

Εδώ και μερικές μέρες έχουμε στα χέρια μας την ναυαρχίδα της Nokia, το πασίγνωστο και πολυαναμενόμενο Nokia N97. Νομίζω οτι αυτή τη φορά η Nokia έκανε την έκπληξη, παρουσιάζοντας μας ένα κινητό εντελώς διαφορετικό απ΄ότι έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Αυτό που σε κεντρίζει από την πρώτη στιγμή, είναι σίγουρα η εξωτερική εμφάνιση του τηλεφώνου με το εντυπωσιακό άσπρο χρώμα και την μεγάλη οθόνη των 3,5″ να δεσπόζει στην μπροστινή πλευρά του τηλεφώνου.

Ενώ στις φωτογραφίες νόμιζα οτι το κινητό είναι αρκετά μεγάλο, με το που το έπιασα στα χέρια μου άλλαξα γνώμη. Μπορεί να είναι λίγο μεγαλύτερο από το Ν95 μου, ωστόσο είναι λίγο πιο λεπτό και σίγουρα πολύ πιο κομψό.

Παρόλο που το κινητό διαθέτει οθόνη αφής, το QWERTY πληκτρολόγιο θα σας φανεί αρκετά χρήσιμο, ειδικά αν θέλετε να στείλετε μηνύματα ή να δουλέψετε το τηλέφωνο αρκετά γρήγορα. Με ένα απλό σύρσιμο της οθόνης, εμφανίζεται το βολικό πληκτρολόγιο μιας και τα κουμπιά του έχουν κενό μεταξύ τους και πατιούνται αρκετά εύκολα.

Ακόμα δεν έχω καταφέρει να τσεκάρω πάρα πολλές λειτουργίες του κινητού, ωστόσο ένα από τα πρώτα πράγματα που έλεγξα στο κινητό, είναι η ταχύτητα και η ευκολία σερφαρίσματος. Τόσο η ταχύτητα όσο και η ευκολία πλοήγησης στο N97 είναι σε αρκετά καλά επίπεδα.

Ίσως κάποιοι υποψήφιοι αγοραστές απογοητευτούν από την έλλειψη κάμερας 8 Megapixels, ωστόσο και τα 5 Megapixels, με τα οπτικά μέρη από την Carl Zeiss δεν θα σας απογοητεύσουν καθόλου. Η ποιότητα των φωτογραφιών θα έλεγα οτι είναι στο επίπεδο του Ν95 αλλά οι βραδινές λήψης έχουν βελτιωθεί αρκετά χάρη στο διπλό Led flash του τηλέφώνου. Εννοείται οτι η λειτουργία autofocus δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το τηλέφωνο.

Εκτός από τη φωτογράφιση, η ψηφιακή κάμερα του τηλεφώνου σας επιτρέπει την καταγραφή βίντεο MPEG-4 στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο και στα 640 x 480 pixels (VGA).

Μια από τις λειτουργίες που θα ήθελα να δουλέψω τις επόμενες μέρες είναι σίγουρα το GPS, μιας και πιστεύω οτι η πλοήγηση σε μια τόσο μεγάλη οθόνη με ένα αρκετά καλό σύστημα πλοήγησης θα είναι απλά απόλαυση.

Όπως σίγουρα καταλάβατε οι πρώτες μου εντυπώσεις από το N97 είναι πάρα πολύ καλές, αν εξαιρέσετε μερικά bugs που έχει ακόμα το τηλέφωνο, τα οποία φαντάζομαι θα διορθωθούν μέσα στις επόμενες μέρες με κάποια αναβάθμιση (μετά από αυτή που ήδη έκανα την πρώτη μέρα).

Το Nokia N97 το αγοράσαμε από το e-shop στην τιμή των 645 ευρώ.

Nokia N97Nokia N97Nokia N97

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.