XBLOG logo @2x

Sense: Νέο User Interface από την HTC

Μαζί με το Hero, η HTC μας παρουσίασε για πρώτη φορά ένα νέο User Interface που αναμένεται να εφοδιάζει τα επόμενα κινητά της τηλέφωνα. Το όνομα του νέου UI είναι Sense ενώ σίγουρα θα σας θυμίσει αρκετά το TouchFlo 3D αλλά σε μια πιο βελτιωμένη έκδοση.  Ουσιαστικά το νέο «κέλυφος» δανείζεται αρκετά από τα χαρακτηριστικά του TouchFlo, αλλά εμπλουτίζεται και με πολλά δικά του widgets.

Η HTC μέσω του Sense θέλει να δώσει την δυνατότητα στους χρήστες να διαμορφώσουν το κινητό τους έτσι όπως ακριβώς τους βολεύει. Το νέο Inetface βασίζεται σε τρείς βασικές αρχές, τις οποίες η HTC ονομάζει «Make it Mine», «Stay Close» και «Discover the Unexpected».

Το «Make it Mine» δίνει στον χρήστη την εντύπωση ότι το τηλέφωνο έχει σχεδιαστεί με βάση τις προσωπικές του ανάγκες. Ο χρήστης μπορεί εύκολα να οργανώσει τον τρόπο πρόσβασης στους ανθρώπους αλλά και το περιεχόμενο της ζωής του. Αυτό επιτυγχάνεται είτε με την προσθήκη κάποιον Widgets είτε με την ρύθμιση του Sense με τέτοιο τρόπο που ο χρήστης μπορεί με το πάτημα της οθόνης να έχει πρόσβαση στα προσωπικά του email ή σε άλλες εφαρμογές που ο ίδιος επιλέγει.

Το «Stay Close» βοηθάει τον χρήστη να μένει σε επαφή με τα άτομα που τον ενδιαφέρουν περισσότερο. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο με τις κλήσεις και τα sms από τα συγκεκριμένα άτομα, αλλά και με τα status τους στο Facebook, τα email τους καθώς και τις φωτογραφίες τους στο Flickr.

Τέλος με το «Discover the Unexpected» η HTC θέλει να βοηθήσει τους χρήστες να δούν με ένα διαφορετικό τρόπο το περιεχόμενο που παρουσιάζεται στην συσκευή τους. Αυτό συμβαίνει τόσο σε ένα απλό τηλεφώνημα, όσο και με μια ανανέωση σε κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.