XBLOG logo @2x

50 ώρες μετά: Το Απόλυτο Χάος

Έχουνε περάσει περίπου 50 ώρες από τη στιγμή που έπεσε νεκρός ο 16χρονος Αλέξανδρος και ξεκίνησαν τα επεισόδια. Από το βράδυ του Σαββάτου γίνεται το έλα να δεις στην κυριολεξία. Αλλά, αυτό που γίνεται σήμερα ξεπερνάει κάθε φαντασία.

Έλειψα για μερικές ώρες το απόγευμα και επιστρέφοντας σπίτι δεν πίστευα στα μάτια μου βλέποντας όλες αυτές τις εικόνες από τις καταστροφές και τους βανδαλισμούς. Νιώθω ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Νομίζω ότι η μόνη πιθανότητα να σταματήσουν οι βανδαλισμοί είναι να κουραστούν οι ταραξίες και να σταματήσουν.

Μιλούσα νωρίτερα με φίλη που μένει επί της οδού Ιπποκράτους και μου έλεγε ότι οι εικόνες που βλέπει από το μπαλκόνι της απλά δεν περιγράφονται, ενώ και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

Δε ξέρω τι να πω, έχω μείνει άφωνος. 200, 500, 1000 άτομα κάνουν κουμάντο αυτή τη στιγμή. Σπάνε, καίνε, καταστρέφουν, κλέβουν και δεν τους ελέγχει κανένας. Η αστυνομία είναι για άλλη μια φορά θεατής.

Αδυνατώ να πιστέψω ότι θα αλλάξει αυτή η κατάσταση αν παραιτηθεί ο Παυλόπουλος, αν πέσει η κυβέρνηση, αν γίνουν εκλογές, αν αλλάξει ο πρωθυπουργός. Η γνώμη μου είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι που καταστρέφουν ό,τι βρίσκεται στο πέρασμά τους δεν γνωρίζουν ούτε τι πάει να πει Δημοκρατία, ούτε τίποτα. Τα ίδια έκαναν, τα ίδια κάνουν και τα ίδια θα κάνουν.

[photo by tom.tziros]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.