XBLOG logo @2x

300 εκατ. iTunes U downloads!

Η Apple με δελτίου τύπου αυτές τις μέρες ανακοίνωσε ότι ξεπέρασε τον αριθμό των 300 εκατομμύριων downloads στο iTune U, μία υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες του iTunes να κατεβάσουν ομιλίες και άλλο εκπαιδευτικό υλικό που διατίθεται δωρεάν από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

ΜΙΤ, Harvard και Stanford είναι μερικά από τα πολλά ιδρύματα που διαθέτουν το υλικό τους στο iTunes δωρεάν.

Ακόμη, αύξηση παρουσιάζει και ο αριθμός των ιδρυμάτων παγκοσμίως που «ανεβάζουν» εκπαιδευτικό περιεχόμενο στο iTunes και ήδη ο αριθμός των αρχείων που είναι διαθέσιμος έχει φτάσει τις 350.000!

Αν συγκρίνουμε αυτό τον αριθμό downloads με το App Store, το οποίο έχει 5 δις downloads, μπορεί να φαίνεται μικρός, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η «εκπαιδευτική αγορά» είναι σχετικά μικρή και αρχικά ήταν πολύ δύσκολο τα πανεπιστήμια να αρχίσουν να διαθέτουν το περιεχόμενο δωρεάν.

Επιπλέον, δείχνει ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το internet ως πηγή μάθησης, κάτι που είναι πολύ ενδιαφέρον και μας επιτρέπει να ελπίζουμε ότι στο μέλλον η έννοια της «ελεύθερης και δωρεάν μάθησης» θα είναι μια πραγματικότητα.

Αρκετά πανεπιστήμια στις ΗΠΑ έχουν sites σαν το ocw.mit.edu, με εκπαιδευτικό περιεχόμενο όχι μόνο για φοιτητές, αλλά και για μαθητές λυκείου.

Ας ελπίσουμε ότι και τα ελληνικά πανεπιστήμια θα αποφασίσουν να διαθέτουν περιεχόμενο online, ώστε και αυτοί που δεν γνωρίζουν αγγλικά για παράδειγμα να έχουν πρόσβαση στην γνώση.

Έχετε κατεβάσει ποτέ εκπαιδευτικό υλικό από το iTunes ή από sites πανεπιστημίων; Πώς αξιολογείτε αυτή την προσπάθεια;

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.