XBLOG logo @2x

3 εκατ. χρήστες στο Foursquare!

Το Foursquare κατάφερε μέσα στο Σαβατοκύριακο που μας πέρασε και έφτασε τον εντυπωσιακό αριθμό των 3 εκατομμυρίων χρηστών! Ο αριθμός αυτός είναι πράγματι εντυπωσιακός και δείχνει ότι η startup με έδρα την Νέα Υόρκη ακολουθεί μια πραγματικά εκπληκτική πορεία.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Foursquare είναι μια υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να «ανεβάζουν» ένα update με το σημείο στο οποίο βρίσκονται. Για παράδειγμα, αν κάποιος είναι σε μία καφετέρια μπορεί να κάνει “check-in” εκεί από το κινητό του και μία ενημέρωση θα εμφανιστεί σε όσους έχει στη λίστα των φίλων του στο Foursquare, αλλά και στο Facebook και το Twitter, αν θέλει ο ίδιος να εμφανίσει αυτό το update σε αυτά τα social networks.

To Foursquare έχει σταθερά μία ανοδική πορεία. Χρειάστηκε ένας χρόνος  για να φτάσει το 1 εκατομμύριο χρήστες, τρεις μήνες μετά “έπιασε” τους 2 εκατομμύρια και τώρα, μόλις ενάμιση μήνα μετά έφτασε τα τρία εκατομμύρια!

Όπως είπε ο συνιδρυτής του Foursquare, Dennis Crowley, σε πρόσφατη συνέντευξή του στους Los Angeles Times, το Foursquare αποκτά 180.000 νέους χρήστες κάθε δέκα ημέρες.

Μένει να δούμε τώρα αν το Facebook Places, μία παρόμοια υπηρεσία που εγκαινίασε το Facebook, θα μπορέσει να ανακόψει την πορεία του Foursquare.

Πάντως, όλοι όσοι χρησιμοποιούν τέτοιες location based υπηρεσίες θα πρέπει να είναι αρκετά προσεκτικοί, γιατί απ΄ότι φαίνεται η ιδέα του «Μεγάλου Αδερφού» όλο και πλησιάζει.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το τι πρέπει να προσέξετε στη χρήση location based υπηρεσιών!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.