XBLOG logo @2x

25 χρόνια .com domain names

Χθες, 15 Μαρτίου 2010, οι διευθύνσεις .com έγιναν 25 ετών! Σαν χθες το 1985, η Symbolics computers of Cambridge από την Μασαχουσέτη έκλεισε την πρώτη διεύθυνση στο Internet που είχε κατάληξη .com!

Την ίδια χρονιά, το 1985 δηλαδή, καταχωρήθηκαν ακόμη πέντε .com διευθύνσεις! Χρειάστηκαν άλλα 12 χρόνια, μέχρι το 1997, για να καταχωρηθούν τα πρώτα 1.000.000 .com domain names.

Η ανάπτυξη του Internet είναι τόσο ραγδαία στις μέρες μας που καθιστά σχεδόν αδύνατη κάθε πρόβλεψη για το πλήθος των διευθύνσεων που θα έχουμε σε 25 χρόνια από σήμερα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι .com διευθύνσεις έφεραν επανάσταση στον χώρο του internet και έδωσαν ώθηση σε μεγάλο πλήθος επιχειρήσεων που κατάφεραν να βρουν τον δρόμο τους και να αξιοποιήσουν επιτυχώς την εμπορική τους τοποθεσία.

Όπως διαβάζω και στο news.bbc.co.uk, περισσότερα από 668.000 .com domain names καταχωρούνται κάθε μήνα, ενώ οι άνθρωποι επισκέπτονται .com sites για να κάνουν τα ψώνια τους, να μιλήσουν με τους φίλους τους, να κλείσουν εισιτήρια και δωμάτια σε ξενοδοχεία για τις διακοπές τους, να διασκεδάσουν, να μάθουν νέα πράγματα, να ανταλλάξουν ιδέες.

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.