XBLOG logo @2x

24ος Γύρος της Αθήνας

Αυτή την Κυριακή 13 Μαϊου 2007 διεξάγεται ο 24ος Γύρος της Αθήνας. Σε αυτόν μπορούν να συμμετάσχουν από μικρά παιδιά, μέχρι ηλικιωμένους, άτομα με ειδικές ανάγκες, ακόμα και δημότες από άλλους δήμους. Ο θεσμός αυτός ξεκίνησε το 1983, ενώ όπως διαβάζω και στο σχετικό κείμενο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ο Γύρος αυτός απέκτησε έναν ακόμη στόχο, την ανάδειξη των μνημείων της Αθήνας και τη μετάδοση του μηνύματος σε όλο τον κόσμο ότι το Ολυμπιακό πνεύμα είναι πάντα εδώ.

Για όσους δεν αντέχουν τη μεγάλη διαδρομή των 8 χιλιομέτρων, η οποία περιλαμβάνει όλα τα αξιοθέατα και τους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας, υπάρχουν και δύο μικρότερες διαδρομές, των 3,5 χιλιομέτρων, καθώς και των 700 μέτρων, για τα άτομα της Τρίτης ηλικίας, τα άτομα με ειδικές ανάγκες κλπ.

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει από τις 25 Απριλίου, ενώ όλοι οι δρομείς που θα τερματίσουν θα πάρουν αναμνηστικό δώρο για τη συμμετοχή τους. Η εκκίνηση θα δοθεί στο Καλλιμάρμαρο στις 10:00 το πρωί της Κυριακής, ενώ την ίδια ώρα θα γίνει και η εκίννηση για τα ΑΜΕΑ στην Πλατεία Συντάγματος, με τον τερματισμό να γίνεται για όλους στο Ζάππειο.

Να θυμήσω σε αυτό το σημείο ότι πέρυσι συμμετείχα κι εγώ στον 23ο Γύρο της Αθήνας, στον οποίο βγήκα πρώτος, αφού ξεκίνησα με γρήγορο τρέξιμο και ενώ βρισκόμουν στυ συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας & Πανεπιστημίου εγκατέλειψα.. Γι΄ αυτό και οι διοργανωτές συνιστούν να αποφύγετε το γρήγορα ξεκίνημα, ξεκινώντας με χαλαρό τρέξιμο! Αυτονόητο είναι επίσης ότι κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν ιατρικά συνεργεία, ενώ η συμμετοχή των αγωνιζομένων γίνεται με δική τους ευθύνη όσον αφορά στα θέματα υγείας τους, όπως προβλέπει ο Ν. 2725/99.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.