XBLOG logo @2x

Η νέα BMW M4 του 2017 είναι εδώ

Η BMW παρουσίασε τη νέα BMW M4 του 2017 η οποία έχει κάποιες σχεδιαστικές αλλαγές στο εξωτερικό και αναβαθμισμένο εσωτερικό. Σε γενικές γραμμές δεν διαφέρει πολύ από την προηγούμενη έκδοση.

Εξωτερικά η νέα 2017 BMW M4 εξοπλίζεται με LED προβολείς ακόμα και στις βασικές εκδόσεις, ενώ όσοι θέλουν μπορούν να προσθέσουν Icon Adaptive LED τα οποία προσαρμόζουν την ένταση και την κατεύθυνση της δέσμης φωτός ανάλογα με τις συνθήκες και τη διερχόμενη κυκλοφορία. Στο πίσω μέρος έχουν τοποθετηθεί 3D LED φανάρια. Νέες είναι και οι ζάντες των 20 ιντσών οι οποίες τώρα σχεδιαστικά είναι ίδιες με αυτές της GTS.

Στο εσωτερικό υπάρχουν περισσότερα τμήματα “ντυμένα” με ανθρακόνημα και την παράσταση κλέβουν τα φωτιζόμενα logos «Μ4» που έχουν ραφτεί στις πλάτες των καθισμάτων. Όσο για το σύστημα πλοήγησης, έχει προστεθεί το Professional και στις βασικές εκδόσεις.

Μηχανικά, η νέα BMW M4 έχει αναβαθμιστεί αποκτώντας περισσότερη ιπποδύναμη. Ο διπλός υπερτροφοδοτούμενος 6κύλινδρος κινητήρας των τριών λίτρων τώρα αποδίδει 431 ίππους (αντί για 420) και το Competition Package φτάνει τους 450 (από 444). Στη πράξη σημαίνει ότι η κουπέ έκδοση πιάνει τα 100 χλμ/ώρα σε 4” (4.2” το χειροκίνητο), ενώ η ανοικτή σε 4.3” (4.5” η χειροκίνητη). Το Competition Package είναι κατά 0.2” ταχύτερο και η τελική του ταχύτητα έχει περιοριστεί ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι προστέθηκε και το πακέτο Exterior Carbon Package χάρη στο οποίο αποκτούν ανθρακονημάτινη υπόσταση το μπροστινό splitter, ο διαχύτης και το spoiler. Το κόστος του ανέρχεται στις £3,000.

Η Σειρά 4 περιλαμβάνει τα πιο επιτυχημένα σπορ αυτοκίνητα στην γκάμα της BMW. Λανσαρίστηκε μέσα στο 2014 και από τότε έχει ξεπεράσει τις 400,000 πωλήσεις παγκοσμίως. Οι Η.Π.Α. και η Αγγλία είναι οι χώρες που σημειώνουν τη μεγαλύτερη ζήτηση και η Γερμανία τις ακολουθάει.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.