XBLOG logo @2x

1.000 εφαρμογές από Έλληνες developers στο Windows Phone Store

Σημαντικές ευκαιρίες για τους developers προκύπτουν από την ανάπτυξη εφαρμογών για τα Windows Phone, με το Windows Phone Store να αυξάνει τη δυναμική του, συμπληρώνοντας τις 145.000 εφαρμογές που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δράσεων και αναγκών, από διασκέδαση, ψυχαγωγία και gaming μέχρι ειδησεογραφία, κοινωνικά δίκτυα, επιχειρηματικές εφαρμογές και εφαρμογές παραγωγικότητας.

Σημαντική είναι και η συμβολή των Ελλήνων developers, οι οποίοι έχουν αναπτύξει περισσότερες από 1.000 εφαρμογές για την πλατφόρμα Windows Phone 8. Η ποιότητα των εφαρμογών αυτών επιβεβαιώνεται από τον υψηλό μέσο όρο βαθμολόγησης των χρηστών, που ανέρχεται στα 4 με άριστα το 5, τις περισσότερες από 30.000 αξιολογήσεις που έχουν συγκεντρώσει οι ελληνικές εφαρμογές μέχρι σήμερα, καθώς και από το γεγονός ότι πολλές εξ΄αυτών έχουν παρουσιαστεί ως κορυφαίες στην κατηγορία τους από το Windows Phone Store σε περισσότερες από 140 χώρες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχούς συμμετοχής στην πλατφόρμα Windows Phone Store συνιστά το ελληνικό start up Tainicom που ανέπτυξε το The Juggler, το πρώτο Pinball Simulator στην πλατφόρμα Windows Phone, και στη συνέχεια το Dr. Pickaxe, κερδίζοντας πολλές θετικές αξιολογήσεις από τους χρήστες και έχοντας πάνω από 90.000 downloads.

Μεγάλη επιτυχία γνωρίζει και η Anlock, αποτελώντας μία από τις πρώτες εταιρίες startups που ανέπτυξαν εκπαιδευτικές εφαρμογές για Windows Phone σε 6 γλώσσες, κερδίζοντας μάλιστα σημαντική αναγνώριση, με τις εφαρμογές της να προβάλλονται ως κορυφαίες στην κατηγορία τους στα Windows Phone Stores 100 και πλέον χωρών, επιτυγχάνοντας πρόσβαση σε ένα διεθνές κοινό με προβολή σε τηλεοπτική διαφήμιση στην Αμερική και χρήση των εφαρμογών από 500.000 χρήστες σε 100 χώρες με 7 εκατομμύρια views!

Το Windows Phone Store διατίθεται σε 191 χώρες, με τα Windows Phone να κατέχουν μερίδιο άνω του 10% σε ορισμένες εξ’ αυτών, σύμφωνα με στοιχεία της IDC και το μέσο όρο εφαρμογών που κατεβάζουν οι χρήστες Windows Phone να ανέρχεται στις 55. Ενδεικτικό της δυναμικής της πλατφόρμας είναι το γεγονός ότι οι πωλήσεις των συσκευών με Windows Phone 8 έχουν τετραπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι, ενώ έχει σημειωθεί 100% αύξηση σε κατέβασμα εφαρμογών καθώς επίσης 140% αύξηση σε έσοδα από εφαρμογές.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.