XBLOG logo @2x

1 στις 4 LED οθόνες που πωλούνται παγκοσμίως είναι Samsung

Στην πρώτη θέση βρίσκεται τα τελευταία πέντε χρόνια η Samsung Electronics, από το τρίτο τρίμηνο του 2006, έχοντας μερίδιο 15,5% από το σύνολο της παγκόσμιας αγοράς οθονών, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2011!

Οι πωλήσεις της Samsung παρουσίασαν αύξηση πάνω από 10% κατά το τρίτο τρίμηνο σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2011, σημειώνοντας πωλήσεις 6,42 εκατομμυρίων τεμαχίων, σύμφωνα με την εταιρία ερευνών αγοράς IDC.

Η εταιρία συγκεκριμένα διέθεσε περισσότερες από 3,49 εκατομμύρια οθόνες premium LED κατά το τρίτο τρίμηνο του 2011 στην παγκόσμια αγορά, αντιπροσωπεύοντας το 25,5% της συνολικής αγοράς οθονών, κάτι που σημαίνει ότι 1 στις 4 LED οθόνες που πωλούνται παγκοσμίως είναι Samsung!

Η κορεάτικη εταιρία σημείωσε επίσης μεγαλύτερα μεγέθη πωλήσεων στην αγορά μεγάλων οθονών. Συγκεκριμένα, το μερίδιο αγοράς που κατείχε η Samsung σε αυτή την κατηγορία (οθόνες άνω των 24 ιντσών) είναι 27,5% με 1 εκατομμύρια τεμάχια να έχουν πωληθεί συνολικά κατά το τρίτο τρίμηνο του 2011.

Ενώ η συνολική αγορά οθονών αυξήθηκε παγκοσμίως κατά 5% στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, οι πωλήσεις οθονών LED παρουσίασαν αύξηση κατά 26% από το δεύτερο στο τρίτο τρίμηνο, σημειώνοντας δύο φορές μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, κάτι που δείχνει μια δραστική στροφή της αγοράς από τις LCD στις LED οθόνες.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να σημειωθεί ότι η Samsung παρουσίασε μία σειρά από καινοτόμες οθόνες που επιτρέπουν στους χρήστες να συνδέσουν απευθείας περιφερειακά εξαρτήματα και LAN καλώδια χωρίς να είναι αναγκαία η χρήση Η/Υ, ενώ διέθεσε στην αγορά και επαγγελματικές οθόνες ευρείας γωνίας θέασης με PLS πάνελ (plane to line switching).

Τέλος, τέσσερα μοντέλα οθονών της Samsung απέσπασαν τα Βραβεία Καινοτομίας CES 2012, που είναι η μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών ειδών στον κόσμο και θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Ιανουάριο στο Λας Βέγκας.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.