XBLOG logo @2x

Ψηφίζουν για πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ

Παπανδρέου VS Βενιζέλος

Μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ σπεύδουν από το πρωί στα εκλογικά κέντρα που έχουν στηθεί σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να ψηφίσουν για πρόεδρο του κόμματος. Λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου στα εκλογικά κέντρα, αποφασίστηκε οι κάλπες να μην κλείσουν στις 18:00, αλλά στις 19:00, ενώ όπως εκτιμάται το αποτέλεσμα των εκλογών θα γίνει γνωστό γύρω στις 21:00.

Η ψηφοφορία διεξάγεται σε 1.491 εκλογικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, όπου έχουν στηθεί 3.000 κάλπες. Για τις ανάγκες των εκλογών απασχολούνται 3.900 χειριστές Η/Υ και αναπληρωτές χειριστές σε 3.130 υπολογιστές, οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι σε πανελλαδικό ασφαλές κλειστό δίκτυο που παρέχει ο ΟΤΕ σε 1.400 σημεία. Το online σύστημα δοκιμάστηκε χθες, ενώ με το χέρι και χωρίς Η/Υ θα γίνει η καταμέτρηση σε κάποια νησία όπου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που είχαν σαν αποτέλεσμα τη διακοπή της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, δεν κατέστη δυνατή η εγκατάσταση του ηλεκτρονικού συστήματος.

Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία εκλογής προέδρου έχουν όλα τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ, που έχουν εγγραφεί στα μητρώα έως την 1η Νοεμβρίου. Όσοι δεν έχουν εγγραφεί και θέλουν να ψηφίσουν, αρκεί η συμπλήρωση και κατάθεση της αίτησης εγγραφής μέλους ή φίλου που υπάρχει σε όλα τα εκλογικά κέντρα, αλλά και στο διαδίκτυο στη διεύθυνση eggrafi.pasok.gr.

Οι πολίτες που επιθυμούν να ψηφίσουν πρέπει να είναι άνω των 16 ετών και να επιδεικνύουν την αστυνομική τους ταυτότητα, ενώ οι μετανάστες μπορούν να ψηφίσουν με το διαβατήριο και την κάρτα παραμονής τους. Τέλος οι Έλληνες της διασποράς μπορούν να ψηφίσουν με το διαβατήριο ή την ταυτότητά τους και οι πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ που ζουν στην Ελλάδα μπορούν να ψηφίσουν με το διαβατήριό τους. Πληροφορίες δίνονται τηλεφωνικά στο 210 3896600 (40 γραμμές) από τις 9:00 μέχρι τις 9:00 και φυσικά μέσα από το site του ΠΑΣΟΚ στη διεύθυνση www.pasok.gr.

Ας δούμε τους τίτλους των άρθρων σχετικά με τη σημερινή ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ στα μεγαλύτερα ελληνικά ειδησεογραφικά sites:

[photo via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.