XBLOG logo @2x

Ψήφισαν οι πολιτικοί αρχηγοί

Πολιτικοί Αρχηγοί

Στις κάλπες προσέρχονται από το πρωί εκτός από τους πολίτες και η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας. Οι αρχηγοί των κομμάτων άσκησαν το πρωί το εκλογικό τους δικαίωμα στα εκλογικά τμήματα στα οποία ανήκουν, όπως έχουν κάνει μέχρι τώρα και αρκετοί υπουργοί, βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη νωρίς το πρωί, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα. Στις δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους είπε: «Ψηφίζουμε για το σήμερα και το αύριο της Ελλάδας μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι προχωρούμε μπροστά με σύμμαχο τον πολίτη. Διασφαλίζουμε με υπευθυνότητα και συγκεκριμένο έργο το αύριο».

Στην Νέα Ερυθραία, κοντά στον τόπο κατοικίας του, ψήφισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ανέφερε: «Η Κυριακή είναι μέρα συμμετοχής, μέρα δύναμης του πολίτη, μέρα επιλογής για την Ευρώπη και την Ελλάδα, μέρα ελπίδας για νέα αρχή για την Ελλάδα που θέλουμε και αξίζουμε».

Στου Γκύζη άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Βγαίνοντας από το εκλογικό κέντρο όπου ψήφισε δήλωσε: «Η εκλογική αναμέτρηση είναι μία ευκαιρία να δοκιμάσει ο λαός τη δύναμή του, να στοχεύσει, να σημαδέψει καλά για να ελπίζει στο μέλλον. Εμείς θα είμαστε ακριβείς στο ραντεβού μας με το λαό στους δρόμους, στους χώρους εργασίας, στο εργοστάσιο, στους χώρους με τα μικρομάγαζα, στο χωράφι».

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας ψήφισε σε εκλογικό κέντρο στην Πανόρμου. Στις δηλώσεις του επισήμανε: «Τούτη την ώρα η δύναμη είναι στα χέρια των πολλών, όσων το προηγούμενο διάστημα δεν είχαν φωνή, των νέων, των ανέργων, των χαμηλόμισθων, των χαμηλοσυνταξιούχων. Ο καθένας από εμάς είναι μία σταγόνα, αλλά όλοι μαζί μπορούμε να γίνουμε ένα ορμητικό ποτάμι. Η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει δρόμου για τη συγκρότηση του νέου πόλου στα αριστερά του πολιτικού συστήματος. Το βράδυ θα είμαστε σε θέση να δούμε ένα τελείως διαφορετικό πολιτικό τοπίο».

Στην Θεσσαλονίκη ψήφισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Μιλώντας στους εκπροσώπους του τύπου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αναμένουμε τα αποτελέσματα με υπευθυνότητα και αισιοδοξία. Θέλω να πιστεύω ότι το βράδυ θα νικήσει η λογική την αλαζονεία και η σωφροσύνη τους βερμπαλισμούς. Να σταματήσουμε τα λόγια και να πέσουμε στα έργα, γιατί η Ελλάδα δεν περιμένει κανένα».

Στη συμπρωτεύουσα ψήφισε και ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων – Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο οποίος προτίμησε την μετακίνηση με ποδήλατο στο εκλογικό κέντρο όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα. Εκεί συνέβη και το εξής ευτράπελο: Κατά λάθος από την εφορευτική επιτροπή του έδωσαν όλα τα ψηφοδέλτια, πλην αυτού των Οικολόγων – Πράσινων! Ο κ. Τρεμόπουλος εξερχόμενος του εκλογικού κέντρου δήλωσε: «Ήταν ένας ωραίος αγώνας που δε μπορεί παρά να έχει ένα ωραίο αποτέλεσμα. Οι Οικολόγοι – Πράσινοι είναι εδώ και έχουν επιβάλει την οικολογική ατζέντα στη θεματολογία. Ευχαριστώ αυτούς που μαζί μας άντεξαν και θα αντέξουν μαζί μας τα επόμενα χρόνια».

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.