XBLOG logo @2x

Χαμηλότερο το κόστος περιαγωγής από σήμερα

Roaming

Εκτός από την απαγόρευση του καπνίσματος, σήμερα τίθενται σε ισχύ σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση οι νέες τιμές για το roaming. Τα νέα μέτρα είχαν εγκριθεί από τα κράτη μέλη της Ένωσης  στο τέλος του 2008. Σίγουρα οι τιμές είναι αρκετά χαμηλότερες, ειδικά στα SMS. Ας δούμε όμως αναλυτικά παρακάτω πως διαμορφώνεται ο νέος τιμοκατάλογος.

Μια τηλεφωνική κλήση σε περιαγωγή κοστίζει πλέον 43 cents το λεπτό έναντι των 46 cents που κόστιζε μέχρι σήμερα, ενώ η λήψη ενός τηλεφωνήματος στο εξωτερικό θα κοστίζει 19 cents έναντι 22 cents.

Οι τιμές για τις τηλεφωνικές κλήσεις αναμένεται να μειωθούν ακόμα περισσότερο μέσα στα επόμενα δυο χρόνια. Από 1η Ιουλίου 2011 η τηλεφωνική κλήση με περιαγωγή θα κοστίζει 35 cents, ενώ η λήψη τηλεφωνήματος στο εξωτερικό 11 cents.

Όπως αναφέραμε παραπάνω, αρκετά μεγάλη είναι η μείωση της τιμής στα SMS. Πλέον οι πάροχοι υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας μπορούν να χρεώνουν το μέγιστο 11 cents για ένα SMS (χωρίς φόρους), ενώ έως τώρα το ποσό αυτό άγγιζε τα 28 cents.

Τέλος όσον αφορά το κατέβασμα δεδομένων, εκεί το κόστος μειώνεται στο 1 ευρώ ανα MB ( μέγιστο κόστος) ενώ μέχρι τώρα το ποσό αυτό έφτανε τα 1,68 ευρώ.

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.