XBLOG logo @2x

Φλέγεται όλη η Ελλάδα

Παρακολουθώ από χθες όλη αυτή την κατάσταση, στα 22 χρόνια της ζωής μου δεν έχω ξαναδεί τέτοια κατάσταση και το ίδιο ακούω και από άλλους, μεγαλύτερους σε ηλικία από εμένα. Τέτοια καταστροφή, με πάνω από 50 νεκρούς, τόσα στρέμματα καμμένο δάσος, τόσα καμμένα σπίτια νομίζω κανείς δεν έχει ξαναδεί. Άκουσα σε κάποιο κανάλι ότι τηλεοπτικό δίκτυο από το εξωτερικό είπε ότι πρόκειται για την πιο καταστροφική πυρκαγιά στον κόσμο μετά το 2000.

Πόσο αρρωστημένα μυαλά μπορεί να υπάρχουν; Πώς είναι δυνατόν αυτοί που έβαλαν αυτές τις φωτιές να ικανοποιούνται με όλη αυτή την κατάσταση που προκάλεσαν; Τι να πει τώρα ο Καραμανλής, ο Πολύδωρας και όλοι οι άλλοι; Τι έκαναν τόσο καιρό για αυτούς τους ανθρώπους; Τώρα μιλούν όλοι για θλίψη, οδύνη και πράσινα άλογα. Οι πάνω από 50 νεκροί δε γυρίζουν πίσω ό,τι και να λέμε.

Διαβάζω στο skai.gr: Στην Εύβοια, στις φλόγες έχει τυλιχτεί ο Αμάρυνθος και το Αλιβέρι. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι δήμοι Στυραίων Ταμυναίων Αμαρυνθίων και Κονιστρών του νομού Ευβοίας. Ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του από καρδιακό επεισόδιο στον Αγιο Ιωάννη. Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ο νομός Αρκαδίας. Κλειστή η επαρχιακή οδός Αραχαμιτών – Δόριζας – Άνω Ασέας Αρκαδίας. Στη Μεσσηνία, μαίνονται φωτιές στους Μεταξαδες, στη Φοινικούντα, στα Φιλιατρά και στην Τσακώνα . Εχουν εκκενωθεί τα χωριά Λαδά, Αράχωβα και Περιβολάκια και το χωρίο Μπαμπίνι στην Αιτωλοακαρνανία. [αναλυτικά εδώ]

Το in.gr μεταφέρει τις οδηγίες που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας για προστασία και ελάττωση του κινδύνου από την έκθεση που δημιουργείται από τις πυρκαγιές. Μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ.

Το site της Καθημερινής γράφει: Σε τριήμερο πένθος βρίσκεται από σήμερα η Ελλάδα, καθώς ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει πλέον τους 52, μετά τον τελευταίο απολογισμό. Ωστόσο, ο αριθμός των νεκρών αναμένεται ν’ αυξηθεί δραματικά. Οι έξι νεκροί είναι από τη φωτιά της Αρεόπολης, οι 37 από την φωτιά στην Ηλεία, 6 από τη φωτιά στην Αρκαδία και 2 στην Εύβοια. [αναλυτικά εδώ]

Αυτό με τα τριήμερα πένθους και τις τυπικές διαδικασίες δε το κατάλαβα ποτέ. Φτάνουν οι δηλώσεις, οι ανακοινώσεις και οι επισκέψεις των πολιτικών στις πληγείσες περιοχές. Έργα θα δούμε ποτέ; Πρόληψη, μέτρα με ουσία, όχι λόγια, λόγια και από έργα τίποτα. Τα κόμματα πήραν κάποια επιχορήγηση για τις εκλογές, άκουσα ότι το ΠΑΣΟΚ θα δώσει το 30% αυτών των χρημάτων στους πληγέντες. Γιατί δε συμφωνούν όλα τα κόμματα να δωθούν όλα αυτά τα χρήματα στους πληγέντες; Δε χρειάζεται αυτά τα χρήματα να γίνουν τηλεοπτικά σποτ και αφίσες, ας πάνε κάπου που θα πιάσουν τόπο.

[photo via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.