XBLOG logo @2x

Φακελάκι κυρία εφοριακέ; Συλλαμβάνεσαι!

Χθες συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας μία γυναίκα εφοριακός και ο προϊστάμενος της στη Δ΄ ΔΟΥ Αθηνών, με την κατηγορία της εκβίασης και της παθητικής δωροδοκίας.

Συγκεκριμένα, όπως διαβάζω στο news.ert.gr, οι δύο εφοριακοί εκβίαζαν επιχειρηματία με σκοπό να του αποσπάσουν φακελάκι 20.000 ευρώ, προκειμένου να κλείσουν τα βιβλία του με ευνοϊκούς όρους, ενώ θα του έσβηναν και πρόστιμο 130.000 ευρώ.

Ο επιχειρηματίας όμως είχε ήδη κάνει την καταγγελία, με αποτέλεσμα οι δύο εφοριακοί βγαίνοντας από την επιχείρηση να πέσουν πάνω στους αστυνομικούς που περίμεναν εκεί και οι οποίοι βρήκαν στην εφοριακό τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Άλλος ένας κλάδος που είναι βουτηγμένος στη διαφθορά… Δεν υπάρχει περίπτωση να σου κάνουν έλεγχο σε βιβλία κλπ και να μη σου βρουν την παραμικρή ατέλεια… Αν είναι μικρή έχει καλώς, αν είναι μεγάλη όμως μόνο με φακελάκι καθαρίζεις και δυστυχώς νομίζω ότι φταίνε και οι επιχειρηματίες, όχι όλοι, αλλά αυτοί που καταφεύγουν στο φακελάκι για να ξεμπερδεύουν. Είναι όπως και οι γιατροί, μπορεί να μη ζητάνε όλοι φακελάκι, το δίνουν όμως από την αρχή οι ίδιοι οι ασθενείς κι έτσι τα φαινόμενα αυτά αντί να μειώνονται, αυξάνονται.

[photo via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.