XBLOG logo @2x

Υπόθεση ζαρντινιέρα: Ποινές – Χάδια επιβλήθηκαν στους αστυνομικούς

Αυτός είναι ο Αυγουστίνος Δημητρίου, μετά το ξύλο που έφαγε από αστυνομικούς με πολιτικά στις 17 Νοεμβρίου 2006, οι οποίοι θεώρησαν ότι ανήκε σε ομάδα νεαρών που προκάλεσαν επεισόδια κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη.

Τα πράγματα φυσικά δεν ήταν έτσι, ο Αυγουστίνος δεν ήταν εκεί για να ρίξει πέτρες και βόμβες μολότοφοφ. Οι αστυνομικοί φυσικά μετά υποστήριξαν ότι δεν ευθύνονται αυτοί για την κατάσταση του Αυγουστίνου, αλλά ότι ο ίδιος έπεσε σε μια… ζαρντινιέρα! Τι άλλο θα ακούσουμε δηλαδή! Ευτυχώς που κοντά στο σημείο βρίσκονταν τηλεοπτικές κάμερες και καθηγητές του ΑΠΘ που γνώριζαν τον Αυγουστίνο και δεν πέρασαν οι γελοίες δικαιολογίες των αστυνομικών, άκου εκεί έπεσε σε ζαρντινιέρα!

Το θέμα είναι ότι οι αστυνομικοί που ευθύνονται για τον ξυλοδαρμό του, με τις ποινές που τους επιβλήθηκαν είναι σαν να τους λένε “μπράβο, ξανακάντε τα ίδια και χειρότερα”! Συγκεκριμένα οι ποινές έχουν ως εξής…

  • Ο αρχιφύλακας που φάνηκε στα πλάνα να τον κλωτσάει και να του ρίχνει μπουνιές τιμωρήθηκε με εξάμηνη αργία
  • Αστυνομικός που τον χτυπούσε κι αυτός τιμωρήθηκε με τετράμηνη αργία
  • Ο τρίτος της παρέας που συμμετείχε στον ξυλοδαρμό τιμωρήθηκε με πρόστιμο 1.000 ευρώ
  • Ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων της περιοχής τιμωρήθηκε με δεκαπενθήμερη αργία, στη συνέχεια όμως προήχθη σε αστυνομικό διευθυντή στο Κιλκίς και τον Μάρτιο του 2008 αποστρατεύτηκε από το Σώμα.

Να τονίσουμε στο σημείο αυτό ότι “αργία” στην πράξη σημαίνει ότι οι αστυνομικοί δεν πληρώνονται το 60% του μισθού τους, το υπόλοιπο 40% το πληρώνονται κανονικά!

Πείτε τώρα εσείς τι εμπιστοσύνη να έχει στην αστυνομία και στη δικαιοσύνη αυτό το παιδί, που έφαγε τόσο ξύλο και τώρα βλέπει αυτά τα καθάρματα να τη βγάζουν σχεδόν καθαρή με ποινές-χάδι!

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.