XBLOG logo @2x

Υπηρεσία Premium από «Το Βήμα»

ΤΟ ΒΗΜΑ premium

Διαβάζοντας το away, έπεσα πάνω σε μια είδηση που μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Η εφημερίδα «Το Βήμα» ανακοίνωσε μια νέα υπηρεσία, το Βήμα Premium, όπου οι χρήστες πληρώνοντας μηνιαία συνδρομή 30 ευρώ ή ετήσια συνδρομή 300 ευρώ έχουν κάποιες επιπλέον δυνατότητες από τους “κανονικούς” χρήστες.

Ο premium χρήστης θα έχει πρόσβαση στο πλήρες αρχείο των ΝΕΩΝ και του ΒΗΜΑΤΟΣ από το 1931 και το 1922 αντίστοιχα, ανάγνωση της καθημερινής έκδοσης της εφημερίδας σε PDF, δυνατότητα σχολιασμού των άρθρων της ηλεκτρονικής έκδοσης της σελίδας, πρόσβαση σε συνδρομητικά άρθρα, καθώς και καθημερινή αποστολή newsletter με τα νέα της επόμενης ημέρας.

Μπορώ να καταλάβω εν μέρει μια τέτοια κίνηση, καθώς απ΄ότι δείχνουν οι έρευνες, τα άτομα που αγοράζουν εφημερίδες έχουν αρχίσει να μειώνονται δραματικά, καθώς όλο και περισσότεροι προτιμούν το διαδίκτυο για την ενημέρωση τους.

Ωστόσο, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος θα πρέπει να γίνει συνδρομητής σε μια τέτοια υπηρεσία, αφού ένα μεγάλο μέρος όσων προσφέρει μπορεί να τα βρει ελεύθερα στο διαδίκτυο, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψει επιπλέον χρήματα.

Το μόνο που δεν μπορεί να βρει είναι το αρχείο των εφημερίδων που σίγουρα είναι πολύ σημαντικό και πολύτιμο από κάθε άποψη. Ωστόσο αυτό θα μπορούσε να διατεθεί από τον ΔΟΛ δωρεάν για όλο τον κόσμο με τη χρήση αδειών Creative Commons, για να διασφαλιστούν και τα νομικά συμφέροντα της εφημερίδας ή με κάποιο άλλο τρόπο, χωρίς όμως να χρειάζεται να πληρώσει ο απλός κόσμος.

Αφού πλέον σχεδόν όλοι βλέπουν ότι το διαδίκτυο τραβάει όλο και περισσότερο κόσμο, θα μπορούσαν να ανανεώσουν τα site τους, προσφέροντας συνεχή ενημέρωση για οτιδήποτε συμβαίνει, την στιγμή που συμβαίνει. Επίσης νομίζω ότι μιας και το διαδίκτυο απευθύνεται σε μεγάλο ποσοστό σε νεανικό κοινό, σίγουρα θα μπορούσαν να δώσουν βάση σε νέες ενότητες ή να εμπλουτίσουν τις ήδη υπάρχουσες ενότητες περί τεχνολογίας, διατροφής, άσκησης κτλ.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.